Nagy változás jön Szlovákiában

Lényegesen változnak Szlovákiában a szerencsejátékok szervezésének feltételei, az állami monopólium, de a helyhatóságoknak módjuk lesz befolyásolni a vállalkozások tevékenységét.
Barabás Júlia, 2019. február 4. hétfő, 06:20
Fotó: Pixabay

Az új szlovákiai szerencsejáték-törvény újradefiniálja az ezzel kapcsolatos licencek rendszerét - derül ki a Slovak Spectator cikkéből. Az egyik legfontosabb változás az, hogy hazai magánvállalatok, továbbá az EU területén bejegyzett cégek is jelentkezhetnek online szerencsejáték-licencekért. Ez vonatkozik a fogadóirodákra és az internetes kaszinókra is.

Eddig a nemzeti lottóvállalat, a Tipos monopóliumot élvezett az ilyen szerencsejátékok szervezésében. További változás, hogy egy új szabályozó hatóságot is felállítanak az ágazat felügyeletére. Emellett a játékosok jobb kiszolgálása érdekében 15-re emelték a játéktermekben felállítandó játékgépek minimális számát.

A helyiségek nem lehetnek nyitva éjjel három és délelőtt tíz óra között. A helyhatóságok betilthatnak bizonyos fajta játékokat az év bizonyos időszakaiban és szabályozhatják a játéktermek távolságát az iskoláktól és az óvodáktól. Az új szabályozás bírálói szerint gyenge a szerencsejátékok hirdetésének korlátozása.

HOZZÁSZÓLÁSOK