Erre készülnek Szlovákiában

Az új szlovák kormány új, ingyenes újságjában beszámolnának arról, hogyan fáradoznak az ország derék vezetői a nép jólétének fokozása érdekében.
Barabás Júlia, 2020. április 25. szombat, 12:29
Fotó: Pixabay

A szlovák korány egy ingyenes újságot szeretne kiadni, amelyet minden háztartásba eljuttatnának. Ebben az egyes minisztériumok tevékenységéről számolnának be - szemlézte a kormányprogramot a pozsonyi Új Szó.

A programba végül nem került be a népszavazás érvényességi küszöbének csökkentése. Fontolóra veszik azt a módosítást, miszerint bizonyos körülmények között lehetővé tennék, hogy a polgárok közvetlenül nyújtsanak be törvényjavaslatokat a parlament elé.

A kormány fokozatosan növelni fogja a külföldön élő szlovákok támogatására szánt forrásokat, egészen addig, míg az el nem éri a Szlovákiában élő nemzetiségi kisebbségek támogatásának mértékét. Ezt a lépést több szlovákiai magyar szereplő is élesen bírálta. "A kanadai szlovák és a felvidéki magyar nem egyazon kategória" - fogalmaz Őry Péter, az MKP Országos Tanácsának elnöke.

A kormányprogramba belekerült a közös háztartásban élők vagyonjogainak erősítése. Ez például az egynemű pároknál és a szivárványos családokban élőknek lehetne segítség. A kormány egyértelműen elhatárolódik az eutanáziától és annak bárminemű támogatásától. A kormányprogramban elolvashatjuk azt is, hogy a gyermekes családoknak árengedményes csoportjegyeket vezetnek be a mozikba, színházakba, múzeumokba és galériákba.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Ballada, 2020.04.25 12:41

"Az új szlovák kormány új, ingyenes újságjában beszámolnának arról, hogyan fáradoznak az ország derék vezetői a nép jólétének fokozása érdekében. " Egyes szám, többes szám, feltétételes mód, kijelentő mód ki a fenét érdekel.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html