Szomorú adat jött az USA-ból

Szeptemberben a vártnál jóval kevesebben léptek alkalmazásba a magánszektor nem mezőgazdasági ágazataiban az Egyesült Államokban a bérfizetések feldolgozásával foglalkozó ADP adatkezelő szervezet szerdán közzétett kimutatása szerint.
MTI, 2016. október 5. szerda, 14:55
Fotó: Stocksnap

Az ADP Research Institute adatai szerint szeptemberben a magánszektorban 154 ezerrel nőtt az alkalmazottak száma a nem mezőgazdasági ágazatokban az augusztusi 175 ezerrel szemben, amit felülvizsgálat után 177 ezerről módosított lefelé az ADP. Elemzők 166 ezer új alkalmazott felvételére számítottak szeptemberben.

Az 1-49 alkalmazottat foglalkoztató kisvállalatok 34 ezerrel növelték foglalkoztatottaik számát szeptemberben, az 50-499 alkalmazottal dolgozó középvállalatok 56 ezerrel, a nagyvállalatok pedig 64 ezerrel. A foglalkoztatottak számának havi növekedéséhez a szolgáltatóipari szektor 151 ezerrel, a termelő szektor 3 ezerrel járult hozzá.

A szeptemberinél kisebb mértékben, 149 ezerrel az idén csak áprilisban növekedett a magánszektorban foglalkoztatottak száma az Egyesült Államokban. A legnagyobb a februári 207 ezres növekedés volt az idén.

HOZZÁSZÓLÁSOK