Tartja magát a kínai csoda

Kína idei gazdaságnövekedése alig marad el a tavalyitól.
MTI-Eco, 2013. december 26. csütörtök, 17:14
Fotó: Napi.hu

Kínában a gazdasági növekedés az idén 7,6 százalékra mérséklődik a tavalyi 7,7 százalékról, és felülmúlja a kormány által 2013-ra várt 7,5 százalékot a Nemzeti Fejlesztési Reformbizottság (NDRC) vezetőjének az ország parlamentje számára készített jelentése szerint, amelyet csütörtökön hoztak nyilvánosságra.

Kína hazai összterméke (GDP) 7,8 százalékkal nőtt éves szinten az idei harmadik negyedévben a második negyedévi 7,5 százalékos, és az első negyedévi 7,7 százalékos bővülést követően.

Az NDRC által az idei évre várt gazdaságnövekedés majdnem csak a fele a 2009. évi 14,2 százaléknak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

RealMan, 2013.12.26 19:25

Nem sajnálom tőlük, szegények sokáig igen szarul éltek, bár a többség most is. A kínai termék soha nem fog megváltozni, egyre jobb, jobb és jobb, de nem lesz soha olyan, amilyennek kell lennie. Sem a kajájuk, sem az életkörülményeik nem fognak változni.

Drukkolok nekik, hogy vetkőzzék le azt a nyomort amiben élnek. Ugyanezt kívánom Vietnámnak, Laosznak, főleg Bangladesh-nek, stb.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

jobbajobb, 2013.12.26 19:00

1,3 mrd ember akar enni ,autóval járni ,tv-t nézni stbstb...,mikor fog a fele így élni ..??....addig biztos lesz növekedés !!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html