Azok a benzinkutak, amelyek eddig Lengyelországban a brit szupermarket hálózat, a Tesco égisze alatt működtek, tulajdonost cserélnek - adta hírül a Business Insider Polska. Az áruházlánc kivonul az országból, minden ottani vagyonelemét eladja, így a benzinkutakat is, amelyek több vevő kezébe kerülhetnek. Az érdeklődök között van az Unimot energetikai cég is.

Ennek elnöke, Adam Sikorski felhívja a figyelmet arra a benzinkutak átvétele nem egyszerű dolog.  A Tescónak Lengyelországban 29 benzinkútja van, ebből 13 a mellette lévő szupermarkettel együtt a dán Sailing Grouphoz kerül, amely Netto néven folytatja a Tescótól szerzett hálózat üzemeltetését. Ugyanakkor a Nettónak még nincs meg minden engedélye az illetékes hatóságoktól a Tesco átvételével kapcsolatban.

Az Unimot figyelemmel kíséri a tranzakciót, és legalább a tárgyalóasztalnál ott akar ülni, amikor az ígéretes üzletnek ígérkező benzinkúteladásokról döntenek. A varsói tőzsdén jegyezett Unimotnak 51 benzinkútja van, amelyeket Avia márkanév alatt üzemeltet. A hálózatot 2017-ben alapították. A vállalat fő üzletágai gázolaj, biodízel, LPG, földgáz és elektromos áram értékesítése. Árbevétele 2019-ben 4,45 milliárd zloty volt.