Két napja Koroszczynben, az egyik lengyel határátkelőhelyen ragadt egy teherautó, amely amely 10 tigrist szállít Fehéroroszországba. Az RMF FM lengyel rádió szerint a tigriseket az egyik fehérorosz állatkertnek adományozták - írja a gazet.pl.

Mint a rádióhírből tudható, a szépséges nagymacskák Olaszországból érkeztek. A szállításukkal megbízott teherautó-sofőr átjutott a lengyel határon, ám a beloruszok visszatartották a szállítmányt, mert a sofőrnek csak a szükséges dokumentumok másolata volt meg, ráadásul a vadállatok határon túli szállítását szabályozó eljáráshoz (CITES) feltétlenül szükséges lett volna fordításuk is. A fehéroroszok az eredeti dokumentumokat követelik, amíg nem kapják meg, a teherautót visszaküldték a határ lengyel oldalára.

Az állatokkal a határon levő állatorvos foglalkozik, de egyikük már életét vesztette. Az ügyről a Facebookon a poznani állatkert közölt posztot, egyben mentőakciót indított a tigrisek életének megóvása érdekében. Elsősorban pénzadományokat várnak, mert a "lehető leggyorsabban fel kell emelni a karanténrehabilitációs szintet, hogy az állatok biztonságban legyenek" - írta az állatkert.