Tuti védelem fillérekből a szúnyogok ellen

A legolvasottabb vajdasági magyar nyelvű internetes portál házilag is elkészíthető kitűnő védelmet ígérő szúnyogcsapda elkészítésének titkát osztotta meg olvasóival.
Barabás Júlia, 2019. június 27. csütörtök, 21:07
Fotó: MTI/EPA

Mindössze néhány minden háztartásban fellelhető alapanyag szükséges ahhoz az otthon is elkészíthető szúnyogirtó "készülékhez", amelyet a vajdasági Szabad Magyar Szó hírportál vett át a hobbikert.hu cikkei közül. Biztosan sokan emlékeznek - emlékeztetik az olvasókat -, hogy mire tavaly megkezdődött a központi irtás, a szúnyoginvázió már jó két hete tombolt.

Tönkretette a kerti partikat, a gyerekeket se lehetett kiengedni a szabadba. A történet megismétlődését jó eséllyel elkerülhetjük a következő szúnyogcsapdával. Hozzávalók:

  • másfél literes PET palack
  • 2,5 deciliter langyos víz
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1 dekagramm élesztő
  • újságpapír
  • ragasztószalag

Az elkészítéshez először vágjuk le a palack tetejét nagyjából 10 centiméterre a szájától. Ezután töltsük be a langyos vizet a megmarad alj részbe, majd keverjük hozzá a cukrot és az élesztőt. Ezután megfordítva helyezzük rá a levágott száj részt, ragasszuk körbe és az egészet csavarjuk újságpapírba. Az erjedő szak vonzza a szúnyogokat (és a legyeket), amelyek be tudnak jutni a cukros löttybe, de kijönni már nem tudnak. Viszonylag sűrűn érdemes cserélni a gusztustalanná váló csapdát.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

znojmo, 2019.06.28 13:35

Az ötletadót kikötném egy éjszakára valamelyik balatoni strandon, 50 palackot aggatnák rá és reggelre meglátjuk mi marad az emberből! Marha!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

kakambuki, 2019.06.27 21:22

A "szúnyokok" ellen biztos hatásos de a büdös dög szúnyogok ellen biztosan nem!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html