Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az LMP szerint az alacsonyabb nyugdíjakat magasabb szintre kellene hozni, mivel a nyugdíjas-társadalom kettészakadt, 1,2 millióan százezer forintnál kevesebbet kapnak - mondta Schmuck Erzsébet a párt szakpolitikusa a Civitas Intézet konferenciáján a Magyar Nemzet tudósítása szerint.

A DK szociális természetű alapnyugdíjat vezetne be - árulta el Szűcs Erika, a baloldali párt politikusa. A Jobbik is differenciált nyugdíjemelésben gondolkodik, például kompenzálná, hogy egyes szakmákból alacsonyabb juttatással vonulnak vissza az emberek és év végén Erzsébet-utalvány helyett a gyermekek számához igazodó nyugdíj-kiegészítést vezetne be - mondta Sneider Tamás a párt képviseletében.

Felszólalt a rendezvényen Varga Zsolt, a Somogy Megyei Kormányhivatal egyik volt vezetője. Elmondása szerint a nyugdíjigazgatás rendszerének átalakítása káoszt okozott. Akár egy évbe is telhet, hogy valakinek megállapítsák a nyugdíját. Addig ugyan kap nyugdíjelőleget, de a jogi státusa rendezetlen.

A járulékplafon eltörléséről úgy fogalmazott, hogy ezzel egy jól kereső állami vezető három év alatt 260 ezerről 400 forintra srófolhatja fel a nyugdíját.

A fotó forrása: Szabó Dániel/Napi.hu