Új korszak kezdődik a fociban

Jelentősen átalakul a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) férfi világranglistájának pontszámítása.
Domokos László, 2018. június 11. hétfő, 19:40
Fotó: Reuters

A FIFA honlapján megjelent közlemény szerint ezt követően a magyar származású amerikai sportvezető és fizikus, Élő Árpád által kidolgozott és az ő nevét viselő pontrendszer alapján zajlik majd a számítás, ahogyan a sakkozóknál is.

Minden mérkőzés után kapnak vagy veszítenek majd pontokat a válogatottak, az eredménytől függően. A győzelemért egy, a döntetlenért fél pont jár, de fontosság szerint nyolc kategóriába sorolták a találkozókat. A legkisebb szorzóval (0,5) azok rendelkeznek, amelyeket nem hivatalos nemzetközi játéknapon rendeznek, a legnagyobbal (6) pedig a világbajnoki meccsek a negyeddöntőtől a fináléig.

A tétmeccsek ezután többet érnek, mint a barátságos találkozók, az erősebb ellenfelekkel szemben több pontot lehet szerezni, de a pályaválasztónak és a győzelem mértékének nem lesz jelentősége.

Az új rendszer - amelyet a női válogatottaknál már korábban bevezettek - a világbajnokság után mutatkozik be, de a csütörtökön kezdődő oroszországi torna eredményei már szerepelni fognak az új rangsorban - írta az MTI.

A magyar válogatott a legfrissebb, múlt csütörtöki rangsorban az 51. helyen áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

kanri, 2018.06.11 20:14

Na...ezzel remélem a tetves magyar válogatott oda kerül ahol reális helye lesz...a Járda-szigetek után a 215. helyre.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html