Újabb hackertámadás az amerikai választási rendszerről

Hackertámadást kíséreltek meg az Egyesült Államokban: az amerikai Országos Demokrata Bizottság, a Demokrata Párt vezető szerve azonnal értesítette az FBI-t.
Szabó Dániel, 2018. augusztus 23. csütörtök, 08:48
Fotó: MTI/EPA

A Privátbankár arról ír,hogy amerikai sajtóértesülések szerint hackerek a párt választói adatbázisához akartak hozzáférni. A kísérlet nem volt sikeres, a külső felhőszolgáltatást biztosító, valamint egy kiberbiztonsági cég is értesítette, hogy ismeretlenek hamis login-oldal létrehozásával megpróbáltak hozzáférni a DNC felhasználóinak listájához és jelszavaihoz.

Azt még egyelőre nem tudni, hogy kik próbálkozhattak az adatlopással.

A párt kiberbiztonságért felelős tisztségviselője, Bob Lord szerdán a Demokrata Párt tagállami bizottsági vezetőinek chicagói tanácskozásán tájékoztatta a középszintű pártvezetőket a történtekről. Szerinte a fenyegetések komolyak, és ezért fontos, hogy mindannyian együttműködjünk, ez ellen egyedül nem lehet fellépni. Szükségesnek látja, hogy a Trump-kormányzat az eddigieknél is agresszívabb lépéseket tegyen a választási rendszer védelmében.

Az Egyesült Államokban novemberben félideji választásokat tartanak: a képviselőházi helyek közül 435-öt, a szenátori mandátumok közül 35-ről döntenek. Az előrejelzések szerint a Demokrata Párt akár az alsó- és felsőházban is többséget szerezhet.

A fotó forrása: Pixabay.

HOZZÁSZÓLÁSOK