Budapesten meghaladja a légszennyezés az előírt értéket, de például az ózontartalom szempontjából minden rendben van - idézte a Magyar Nemzet a Fővárosi Közgyűlés mai ülésére készült környezeti tanulmányt. A dokumentum készítői szerint a dugódíj bevezetése váratlan és nem teljesen kedvező következményekhez vezethet. Az autósok körében népszerűtlen sarc bevezetése a politikusok körében sem népszerű.

Ehelyett az angol rövidítéssel LEZ-ként ismert megoldást ajánlják megfontolásra. Ez a dízelmotoros teherautók forgalmának korlátozását jelenti. A Berlinben és más német nagyvárosokban már alkalmazott eljárás a fenntartásához elegendő bevételt termelne.

Lukács András, a Levegő Munkacsoport elnöke azt mondta a napilapnak, hogy a LEZ a dugódíjnál is drasztikusabb lépés, amely tönkretenné azokat a kisvállalkozásokat, amelyek nem tudják szállító cégekkel szállíttatni az áruikat.

A környezeti felmérés további részében a szerzők azt javasolják, hogy a főváros mentesítse a rendezvények terhe alól az olyan nagy zöld területeket, mint a Népliget vagy a Városliget. Emellett átfogó zöldterület-fejlesztési program indítását és a meglévő növényzet megújítását kezdeményezik.