Toronymagasan nyeri az ukrán elnökválasztást Zelenszkij

Hajnalban már 50 százalékos feldolgozottság mellett is 75 százalék közel eredménnyel vezetett Volodimir Zelenszkj humoristából lett elnökjelölt.
Szabó Dániel, 2019. április 22. hétfő, 08:11
Fotó: Getty Images

Az ukrán elnökválasztás vasárnap megtartott második fordulójában leadott szavazatok 54,43 százalékának összeszámlálása után Volodimir Zelenszkij humorista-producer jelölt vezet 73,02 százalékkal, míg Petro Porosenko hivatalban lévő államfő 24,64 százalékon áll - tájékoztatott hétfőre virradóra a Központi Választási Bizottság (CVK) a honlapján az MTI szerint.

A részeredmények szerint az országban egyedül a nyugat-ukrajnai Lviv megyében áll Porosenko az élen - ahol a voksok 63,9 százalékát szerezte meg, míg ellenfele 33,31 százalékot -, az összes többi megyében Zelenszkij vezet. Ezen kívül külföldön kapott a hivatalban lévő elnök több szavazatot (53,82 százalék), mint Zelenszkij (44,75 százalék).

Jevhenyij Radcsenko, a Központi Választási Bizottság helyettes vezetője vasárnap éjjel tartott sajtótájékoztatóján eredményesnek minősítette az elnökválasztást. Kiemelte, hogy a második fordulóban ugyanúgy 62 százalék körüli volt a részvételi arány, mint az első fordulóban.


HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tlg01, 2019.04.22 09:05

ki tudja: lehet mi is sokkal jobban
járunk ha Hofi indul és nyer
( ennyi kipénzelt marha már biztos nem lenne
a jelenleg épp kisajátítás alatt álló országban )
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html