Uniós atombomba Magyarország ellen - egy újabb lépéssel közelebb kerültünk a katasztrófához

Komoly bírálatokat fogalmazott meg a magyarországi korrupciós helyzet kapcsán az Európai Parlament (EP) költségvetés-ellenőrzési bizottsága (CONT), amely nagy többséggel szavazta meg szerda délelőtt a témával kapcsolatos véleményét.
Dzindzisz Sztefan, 2018. április 25. szerda, 10:20
Fotó: Pixabay

Az elfogadott szövegben kiemelték: "a korrupció jelenlegi szintje, az államháztartás elszámoltathatóságának és átláthatóságának hiánya, illetve a nem támogatható kiadások vagy a finanszírozott projektek túlárazása hatással van az uniós források magyarországi felhasználására", ez pedig sértheti az EU alapértékeit, ezért indokolt az alapszerződés hetes cikke szerinti jogállamisági eljárás megindítása - írta az MTI.

2008 óta Magyarország 19 pontot veszített a korrupcióérzékelési indexben, ami az egyik legrosszabb eredmény az egész EU-ban, az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) pedig 41 vizsgálatot végzett 2013 és 2016 között az ország vonatkozásában, amivel Magyarország a második legtöbbször vizsgált tagállam. Aláhúzták: 2016-ban Magyarországgal szemben kellett alkalmazni a legmagasabb összegű pénzügyi korrekciót, összesen 211 millió euró értékben.

Bírálták a magyarországi közbeszerzési gyakorlatok hiányosságait, "aggodalommal jegyezve meg", hogy továbbra is igen magas, 36 százalékos az olyan közbeszerzések aránya, amelyek keretében az egyedüli pályázónak ítélték oda a megbízást, és Magyarország ezzel a második legrosszabb helyen áll az EU-ban.
A 13:2 arányban jóváhagyott dokumentumban a képviselők sajnálatukat fejezték ki amiatt, hogy "a kormányzati hatékonyság Magyarországon 1996 óta csökkent, és az ország az egyik legkevésbé hatékony kormányzatú tagállam az EU-ban", illetve megjegyezték, hogy "az alacsony színvonalú kormányzás akadályozza a gazdasági fejlődést és csökkenti az állami beruházások hatását".

Végezetül felkérték az Európai Bizottságot, hogy az eddig kimaradó tagállamokat ösztönözze csatlakozásra az európai ügyészi hivatalhoz, valamint kiemelték, hogy az "élénk civil társadalom létfontosságú szerepet játszik az átláthatóság és az elszámoltathatóság előmozdításában".

A szakbizottságban még március végén vitáztak a kérdésről, amely azért volt napirenden, mert az EP belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságának (LIBE) készülő magyarországi különjelentéséhez többek között a CONT is csatolni fogja a véleményét. (Kijött az új jelentés Magyarországról - megdöbbentő állítások.)

A várhatóan júniusban szavazásra bocsátandó jelentés ősszel kerül majd az Európai Parlament plenáris ülése elé, amely ennek alapján kezdeményezheti az "atomfegyverként" is emlegetett, hetes cikk szerinti eljárás megindítását Magyarországgal szemben a jogállamisági elvek megsértése miatt.

A LIBE jelentéstervezetéhez az EP alkotmányügyi, kulturális és oktatási, költségvetés-ellenőrzési és nőjogi szakbizottsága is megküldi a véleményét.
A hetes cikk olyan, többlépcsős eljárást tesz lehetővé, amely - az uniós alapértékek súlyos és módszeres megsértése esetén - végső soron akár az érintett ország szavazati jogának a felfüggesztésével is járhat, ehhez azonban az összes többi tagország egyhangú támogatására van szükség, amit elemzők szinte kizártnak tartanak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

krix5, 2018.04.25 18:28

@zana:
Brüsszelt már támadják de nem mi, hanem a belső ellenség:
http://www.lepoint.fr/europe/au-coeur-d-islam-le-parti-qui-veut-instaurer-la-charia-en-belgique-14-04-2018-2210611_2626.php
"Au c?ur d'Islam, le parti qui veut instaurer la charia en Belgique"

A zúniós parlamentben hamarosan fallal lesz elválasztva a női részleg a férfiaktól!
:D
Mindez a "multikulti" és a színes európai társadalmak nevében!
:D
Végülis a fekete is szín!
:D
http://m.blog.hu/eu/europeanphalanx/image/a-burka.jpg
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

zana, 2018.04.25 18:17

@krix5:
Támadjátok meg Brüsszelt, Orbán majd vezet benneteket!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

krix5, 2018.04.25 18:15

Egy húron pendül az összes eus féreg...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

atombandi, 2018.04.25 16:50

@matura:
a problema a tarsadalom onmaga. a rendszervaltas ota, kb 3,5 millio ember szuletett. ennek kb a fele nagykoru, akinek van szavazati joga. ok mar a kapitalizmusba szulettek bele, nekik termeszetes a versenyhelyzet, fontos a tanulas, a kepessegfejlesztes, ellenben utaljak a korlatokat, szokasjogot, urambatyam rendszert, okolszabalyokat. mellejuk meg rakhatjuk azok nagy reszet, akik a rendszarvaltas utan lettek nagykoruak. ez mar jelentosebb tomeg, a '70-es evekben szuletettek. nagy reszuk fel tudta venni a ritmust, ertik a dorgest, utaljak a kommunizmust, a diktaturat, ok alkotjak a rendszervaltas gyozteseit. ez is legalabb egy 2,5 millios tomeg.

veluk szemben allnak a '70 elott szuletettek. ok kommunizmusban szocializalodtak. nekik kell 3,60-as kenyer, a fenyestekintetu vezeto, aki megmondja nekik, mit kell tenni es megvedi oket a haldoklo nyugattol. azert van szukseguk ra, mert ok tenylegesen a rendszervaltas vesztesei. akkoriban az iskolazottsagi szint boven alacsony volt, nyelvekeet nem beszelnek, versenyre alkalmatlanok. ok adjak a nepesseg cirka felet, nagy reszuk nyugger vagy cigany, polkorrekten fogalmazva inaktivak, akiket az allam tart el az adofizetok penzebol.

na, ok voltak tobbsegben par hete, ok mondtak igen a ciganykodas folytatasara, a tolvajtempora, az oktatas tovabbi zullesztesere, leven ok azt a keves ott toltott evet is utaltak, minek a penz ilyesmire? nekik nem hivoszo az oktatas fejlesztese. ellenben hivoszo a krumpliosztas, a kozmunka, a rezsicsoki, meg a bozske utalvany. ez a reteg pusztitja a tarsadalmat, uldozi el a fiatalokat, feleli az orszag maradekat. 4 evente "csak" fel millioval csokken ez a reteg.

2018-ban a '89-es magyarorszagi rendszervaltas mint olyan egyaltalan nem latszik eles hatarvonalnak, a kommunistak nemcsak az mszp-ben, de a fideszben is tobbsegben vannak, nemcsak a partokon belul, hanem a szavazok kozott is. kell meg 30 ev, mire ezek mind kihalnak, de legalabb 10 ev, mire a tobbseguk realisan veszelybe kerulhet. kinek van meg annyi felesleges ideje, meg 10 evet kidobni az eletebol?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

matura, 2018.04.25 15:55

Az hogy nputyin és erdopgan ökörködik hatalmas országukban, még elmegy ,de itt az EU és európa közepén a nagy rebellist játszani,egyidejüleg rabolni saját népet és az EU-t miközben kapjuk az alamizsnát, ez minden az országról dicső forradalmaink nyomán kialakított pozitív képet töröl, közben a debilek ujra 2/3-t adtak ennek a szerencsétlen kontárnak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html