Óriási változás jöhet, nem csupán az USA-ban

Tovább növelte előnyét az közvélemény-kutatások szerint Joe Biden a demokraták várható elnökjelöltje az újraválasztásáért csatázó Donald Trumppal szemben, s ami az utóbbinak rossz hír: már a gazdaságban sem feltétlenül tőle várja a többség a javulást.
Komócsin Sándor, 2020. július 17. péntek, 10:35
Fotó: Napi.hu

Joe Biden volt alelnök, a Demokrata Párt várható elnökjelöltje, aki azt ígéri, hogy visszatereli az USA külpolitikáját a 2017 előtti útra és forradalmat hirdetett a klímavádelemben 15 százalékponttal vezet Donald Trumppal, a republikánus indulóval szemben a Quinnipiac University friss országos közvélemény-kutatása szerint. A regisztrált szavazók 52 százaléka azt mondta, hogy rá adná a voksát, míg ellenfele 37 százalékon áll. Quinnipiac University júniusban 49-41 százalékot mért a két indulónak.

Az NBC/WSJ felmérése szerint szintén nőtt a különbség kettejük között: Biden ebben a vizsgálatban 51 százalékot szerzett, míg Trump 40 százalékot, szemben az egy hónappal korábbi 49, illetve 42 százalékkal.

Quinnipiac Universitynél júniusban a gazdaság volt az a kérdéskör, amelyben a regnáló elnök vezetett kihívójával szemben, ám most Trump gazdasági teljesítményét csak a felmérés válaszadónak 44 százaléka ítélte jónak, míg 53 százalékuk elégedetlenségének adott hangot. Ugyanakkor az NBC/WSJ-nél nem változott a helyzet: a regisztrált szavazók 54 százaléka jónak, 42 százalékra rossznak értékeli az elnök gazdasági teljesítményét.

Ez a felmérés arról is képet ad, hogy általában mi a véleményük az embereknek Trump teljesítményéről. A regisztrált szavazók 36 százaléka volt elégedett a munkájával, míg 60 százalékuk nem. Ez az aránypár júniusban 42-55 százalék volt. Megfordult a sorrend kettejük között azzal a kérdéssel kapcsolatban, hogy a válaszadók szerint melyikük menedzselné jobban a gazdaságot. Júliusban 50 százalékuk szerint Biden és 45 százalékuk szerint Trump. Júniusban még Trump állt az élen 51 százalékkal, míg Biden 46 százalékot ért el.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Sancho12, 2020.07.17 16:26

@Lehner.geza@gmail.com: Kb olyan mint a KHS Magyarországon.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Lehner.geza@gmail.com, 2020.07.17 16:07

Egy egyetemi közvéleménykutatás az USA-ban? Agyhalottak háztömb körüli versenye. Hillary is felrúgta a stokit amikor kiderült, hogy nem nyert, pedig az elé tett számok alapján simán elnök lett volna.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2020.07.17 10:57

Haha, megy a ballibber álmodozás ahogyan tólják szenil Biddent, hahaha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html