Joe Biden volt alelnök, a Demokrata Párt várható elnökjelöltje, aki azt ígéri, hogy visszatereli az USA külpolitikáját a 2017 előtti útra és forradalmat hirdetett a klímavádelemben 15 százalékponttal vezet Donald Trumppal, a republikánus indulóval szemben a Quinnipiac University friss országos közvélemény-kutatása szerint. A regisztrált szavazók 52 százaléka azt mondta, hogy rá adná a voksát, míg ellenfele 37 százalékon áll. Quinnipiac University júniusban 49-41 százalékot mért a két indulónak.

Az NBC/WSJ felmérése szerint szintén nőtt a különbség kettejük között: Biden ebben a vizsgálatban 51 százalékot szerzett, míg Trump 40 százalékot, szemben az egy hónappal korábbi 49, illetve 42 százalékkal.

Quinnipiac Universitynél júniusban a gazdaság volt az a kérdéskör, amelyben a regnáló elnök vezetett kihívójával szemben, ám most Trump gazdasági teljesítményét csak a felmérés válaszadónak 44 százaléka ítélte jónak, míg 53 százalékuk elégedetlenségének adott hangot. Ugyanakkor az NBC/WSJ-nél nem változott a helyzet: a regisztrált szavazók 54 százaléka jónak, 42 százalékra rossznak értékeli az elnök gazdasági teljesítményét.

Ez a felmérés arról is képet ad, hogy általában mi a véleményük az embereknek Trump teljesítményéről. A regisztrált szavazók 36 százaléka volt elégedett a munkájával, míg 60 százalékuk nem. Ez az aránypár júniusban 42-55 százalék volt. Megfordult a sorrend kettejük között azzal a kérdéssel kapcsolatban, hogy a válaszadók szerint melyikük menedzselné jobban a gazdaságot. Júliusban 50 százalékuk szerint Biden és 45 százalékuk szerint Trump. Júniusban még Trump állt az élen 51 százalékkal, míg Biden 46 százalékot ért el.