Súlyos figyelmeztetést kapott Irán

John Bolton, Donald Trump amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója vasárnap közleményben figyelmeztette Iránt, hogy Washington megtorol bármiféle ellenséges cselekedetet.
Szepesi Anita, 2019. május 6. hétfő, 07:53
Fotó: Pixabay

A nemzetbiztonsági tanácsadó leszögezte, hogy az Egyesült Államok nem akar háborút Iránnal, de teljességgel készen áll arra, hogy bárminemű támadásra válaszoljon, jöjjön ez az iráni Forradalmi Gárdától, az iráni reguláris erőktől vagy bárki mástól.

John Bolton közölte azt is, hogy az amerikai kormányzat repülőgéphordozót és bombázó alakulatot küld a térségbe. Az Abraham Lincoln repülőgéphordozónak az Egyesült Államok úgynevezett Középső Parancsnoksága által felügyelt közel-keleti térségbe vezénylése Bolton szerint válasz Irán "egy sor zavarba ejtő és eszkalációs jelzésére". A közleményben Bolton hangsúlyozta: egy esetleges, az Egyesült Államok vagy szövetségesei elleni támadás esetén Irán "kérlelhetetlen erővel" találja magát szemben. "Ez világos és félreérthetetlen üzenet" Iránnak - fogalmazott a politikus az MTI tudósítása szerint.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2019.05.06 09:12

Pontosan. Ha úgy akarnak járni, mint Szaddam Hussein, akkor sok szerencsét.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html