Hosszú várakozásra kell számítani az osztrák határon

Hosszú sorokra és megnövekedett várakozási időre kell számítani az osztrák határon, mert hétfőtől Ausztria szigorított az ellenőrzéseken a koronavírus-járvány miatt. 32 országot tartanak fokozottan veszélyesnek, köztük Svédországot, Bulgáriát, Romániát, Szerbiát és a nyugat-balkáni államokat - számolt be az Euronews.
Domokos László, 2020. július 28. kedd, 08:20
Fotó: MTI Fotó / Filep István - Képünk illusztráció.

Már nem elég a négy napnál frissebb orvosi igazolás, egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszt kell a belépéshez, de a karantén idejét 10 napra rövidítették - mondta Manfred Walch, a leibnitzi rendőrség szóvivője a portálnak.

Az osztrákokat akkor is megvizsgálják, ha csak a szomszédos országokba mennek át vásárolni.

Egy az ORF-nek nyilatkozó nő azt mondta, ha valaki lázas, elővigyázatosnak kell lennie. Egy férfi viszont arra panaszkodott, hogy csak olcsóbb cigarettáért ment át a határon, majd háromnegyed órát várt, hogy visszajusson.

A Covid-19 szempontjából Szlovénia, Horvátország vagy Magyarország jelenleg nem számítanak veszélyesnek. A beutazók hőmérsékletét mégis megmérhetik, mivel nem lehet tudni, honnan indultak, mely országokon hajtottak keresztül.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

efi99, 2020.07.28 16:22

Romániában van 26 ezer elismert aktív eset, legyen kb 100 ezer rejtett aktív. Naponta beutazna Romániából 1000 ember, vagyis átlagosan kb 10 fertőzött: ezt nem szabad.
Ausztriában van 18 ezer elismert aktív, legyen mondjuk kb ugyanennyi még rejtett aktív, ennek legalább fele biztos utazgat az országban, ennek a minimum 10 ezernek: szabad....
Ezerszeres a különbség, de azért ezzel akarják megfogni, szánalmas.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html