Váratlan rossz hír a munkaerőpiacról

Váratlanul megugrott az első ízben munkanélküli segélyért folyamodók száma az Egyesült Államokban.
Napi.hu, 2013. október 10. csütörtök, 14:48
Fotó: Napi.hu

A várt 312 ezer helyett hirtelen 374 ezerre nőtt az október 5-én végződő héten az első ízben munkanélküli segélyért folyamodók száma az Egyesült Államokban. Az előző heti adathoz képest 66 ezer fős növekedés a legnagyobb ugrás az adatban tavaly november óta. Az ugrás a tudósítások szerint két oknak köszönhető. Egyrészt megindultak az amerikai  költségvetési szervek leállása miatti elbocsátások, másrészt egy számítástechnikai problémának. Kaliforniában ugyanis egy szeptemberi rendszerátállás miatt átementileg nagyobb lett az átfutási ideje a segélykérelmeknek és azok összesítésének.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Blama, 2013.10.10 15:57

@hunnland:

Az egész ügyet egy helyi lakos, Natalja Lvova robbantotta ki, aki egy állásinterjú után fordult az MR7.ru és a Novaja Gazeta újságíróihoz. A nő augusztus 30-án vett részt az állásinterjún, amely egy kétszobás irodában volt. Az egyik szobában ülők közösségi oldalakra írtak bejegyzéseket, míg a másik szobában a kommentelésre szakosodtak az ott dolgozók.

Amikor rákérdezett arra, hogy pontosan milyen jellegű hozzászólásokat kell írnia, egy fiatalember azt válaszolta neki, hogy mostanában nagyon sok a dolguk, előző nap például a moszkvai polgármester mellett kellett kiállni. Mindenkinek legalább napi száz hozzászólást kell írnia, a másik teremben ülőknek pedig legalább napi négy bejegyzést kellett írniuk. A cégnél dolgozók 36,5 dollárnyi rubelt és ebédet kaptak a nyolcórás munkáért.

Lvova egy hirdetésre jelentkezett, így talált rá a cégre. A hirdetést azóta törölték, de a Google archiválta, így könnyedén elő lehetett keresni az eredeti szöveget. A hirdetésben olyan embereket kerestek, akik szerettek az interneten szörfölni, és egy sikeres csapathoz szeretnének tartoozni. Egészen pontosan blogger, hozzászóló munkakörbe kerestek munkatársakat. A három hónapos775 dollárt kereshettek havonta az ott dolgozók, ez 170 ezer forintnak felel meg.

Ön hol jelentkezett?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

hunnland, 2013.10.10 15:49

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html