Manfred Weber újra üzent Orbán Viktornak

Nem tudom előrejelezni, hogy a Fidesz és az Európai Néppárt viszonyában mi fog történni a következő hetekben. Ha Orbán Viktor az újabb provokációk útjára lép, ha EU-ellenes, Juncker-ellenes vagy Timmermans-ellenes kampányt folytat, akkor a néppárti bölcsek tanácsának elnöke, Herman van Rompuy ennek megfelelően fogja elkészíteni az ajánlásait - mondta Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti (EP) frakcióvezetője és bizottsági elnökjelöltje a Népszavának.
Domokos László, 2019. április 5. péntek, 07:40
Fotó: AFP

Weber szerint a néppárt világos és határozott döntést hozott, amikor felfüggesztette a magyar párt tagságát. A döntés üzenete: nem Orbán Viktor magyar kormányfő fogja meghatározni a pártcsalád politikai irányvonalát és jövőjét, hanem az EPP hangadó személyiségei, akik közé - Angela Merkel mellett - önmagát is sorolja - írta a napilap.

A frakcióvezető hosszan beszélt a CEU budapesti működésének "megmentésére" kidolgozott tervéről, amely magas színvonalú együttműködést irányoz elő a Közép-európai Egyetem, a Müncheni Műszaki Egyetem és az amerikai Stanford Egyetem között.

Lépésről lépésre kell haladni. Ha egy-két héten vagy hónapon belül nem sikerül előrelépni, akkor biztosak lehetünk benne, hogy Herman van Rompuy, a független értékelő bizottság elnöke helyére fogja tenni a dolgokat. A Fidesz kizárásának a lehetősége az asztalon van, efelől senkinek ne legyen kétsége - fogalmazott Weber.

Kifúrták Dzurindát

Herman Van Rompuy, Wolfgang Schüssel és Hans-Gert Pöttering mellett a negyedik lett volna az Európai Néppárt magyarországi helyzetet vizsgáló bölcsek tanácsában, de a Fidesz megfúrta - árulta el Mikulas Dzurinda a Dennik'N-nek adott interjújában. A néppárt Wilfried Martens nevét viselő háttérintézetét igazgató volt szlovák kormányfő szerint a magyar kormánypárt azzal az indokkal túrta ki, hogy a tanácsban nem akarnak szlovákot - számolt be a hírről a 444.hu.

Szavai szerint nem a személyét nem látták megfelelőnek, hanem bárkiét, aki Szlovákia állampolgára.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Abbe, 2019.04.07 17:08

@lauda: Nálam az okos , vállalható kompromisszum a "zászló".

Tedd fel magadnak a kérdést: mikor nyert Mo. Az ész nélküli rebellizmussal, vagy az okos deáki kiegyezéssel....

(A lánglelkű forradalmárok után mindig romok maradnak, amit másoknak kell eltakarítani.)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

lauda, 2019.04.07 16:47

@Abbe: És nálad milyen zászló becsülete ír mindent felül ??????????
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Abbe, 2019.04.07 10:19

@lauda: " Igaz jelenleg kancellár .... de holnapután ???"

Még holnapután is kancellár....
Csak a pártvezetői tisztségétől vált meg, 2021-ig kancellár marad.
Egy nagy hibát valóban elkövetett: Ereje teljében nem törte el a csuti politikai gerincét. Azt hitte úriember, akivel lehet korrekt módon tárgyalni. Tévedett.

Az EU értékeit nem egy 10 milliós nemzet fogja felülírni. Ahhoz sokkal több szavazatra lenne szükség, ahhoz meg barátok kellenének.

A szélsőjobb igazsága tudatában nem lesz több, mint múló kellemetlenség.
Ugyanis a szélsőségesek egymást is gyűlölik.

Szerinted nem vagyunk a mutti csicskása. Oké, legyen.Mit csinálna a vályogvető imádottad a német multik által megtermelt pénz hozadéka nélkül?

Egy új kancellár szerinted nem hasonlóan járna el?
Ha annyira jó lenne a mutti nélkül, akkor nem kell elfogadni a pénzüket, és meg lehet mutatni a vitézséget.

Biztosan jót tenne az északi régióknak a német ipar jelenlétének hiány.

A gond az, hogy ezt Te is tudod. Csak a zászló becsülete nálatok mindent felülír!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

atombandi, 2019.04.06 23:57

@lomb:
Miert, a ket es felmillio bozskeutalvanyos, rezsicsokkentos ingyenelo magyar nyuggereknek kene megmondania, hogy mit csinaljon europa? Vagy zsak krumplikkal, meg ingyenes falunapokkal kozmunkan elo rejtett eroforrasoknak? Basszus egy vakterkepen meg a sajat orszagukat sem talalnak meg. De persze ok fidesz szavazok, tehat majd a nevukben orban bevezenyel, hogy mit es hogyan csinaljon europa.

Korberohogtek. Pontosabban ugy tapostak el, mint ahogy ok csinaltka a jobbikkal. Lenyultak a programjukat, es folyamatosan megy az eljelentektelenites. Most az eu-s penzekkel ugyanazt csinaljak, mint az ASZ az ellenzeki partok penzeivel. Orban meg mindig nem vette eszre, hogy egy 10 millios orszag szelkakasa, nem egy 100 millios orszage. O1G
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

zappara, 2019.04.06 21:48

@Jakab.gipsz: >Még hogy nem vettük észre< látos, te is múlt időben írod...2015..a szíriai háború dúlásának ideje..de már vagy 3 éve nem jönnek (az az évente néhányszáz gondolom, azért annyira nem ijeszt meg)
arra az emlegetett barbarizmusra valahogy nem emlékszem...arra viszont igen, hogy mennyire lehúzták őket a magyar boltosok..
>keresztény demokrácia nem vallás hanem társadalom filozófia<
(kereszténydemokrácia, társadalomfilozófia)..ezt ne nekem írd...
a magyar "kereszténydemokrácia" nekem sincs ínyemre, azért még meglátogathatnak a külföldi barátaim, vagy vmi vizsga után lehet belépni az országba? (ez a kereszténydemokrácia annyira komoly, amennyiben tegnap még illiberális államot építettek évekig, aztán ovi elment epp-be összeülni, ott jól seggberúgták ls másnaptól kereszténydemokráciának kezdte hívni az illiberális álomállamát...ami amúgy autokrácia, szóval komoly, főleg mélyről jön :DD)
szeretnek viszályt szítani...hehe..mert orbán a béke követe...:DD jól szórakoztam..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html