A brit állami banknál nem lesz dupla bónusz

George Osborne brit pénzügyminiszter megtiltotta az RBS-nek, hogy éves fizetésükhöz képest kétszeres bónuszt fizessen a bank egyes felső vezetőknek - számolt be a Financial Times.
portfolio.hu, 2014. április 27. vasárnap, 12:14
Fotó: Reuters

Az uniós bónuszkorlátozás idén év elején lépett életbe, bevezetésével a részvényesek adhatják áldásukat a felső vezetői bónuszok éves fizetésben meghatározott korlátjának duplázására. Az RBS-nél az volt a tét, hogy az idei teljesítményük után kétszer nagyobb bónuszt kaphassanak a felsővezető bankárok az év végén, most úgy tűnik, keresztet vethetnek az extrapénzre.

A bank legnagyobb részvényese 2008-as megmentése óta a brit állam, amely a részvények 81 százalékát birtokolja. Korábban arról volt szó, hogy az állam nem szól bele a többi részvényes döntésébe, hagyja, hogy ők döntsék el, mekkora bónuszt érdemelnek a bankárok. A pénzügyminisztérium azonban pénteken bejelentette, mégis nemet mondanak a magas bónuszokra: "világossá tettük, hogy a körülményeket figyelembe véve nem tartjuk helyes lépésnek a bónuszok megemelését".

Tavaly a banknál több mint 70 bankár kapott 1 millió fontnál magasabb bónuszt. A lépés azonban nem csak a bankároknak fáj, hanem a piaci részvényeseknek is, akik újra megérezhették a bőrükön, hogy az RBS-t nem piaci, hanem állami akarat igazgatja.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

jobbajobb, 2014.04.27 12:52

...változik a Világ ...,lassan ...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html