A Nestlé megszabadulhat csokoládé-üzletágának egy részétől

Megválna amerikai csokoládé-üzletágától a Nestlé, a világ legnagyobb élelmiszeripari vállalata jelenleg vevőket keres az akvizícióra, amely akár a 2,5 milliárd dollárt is elérheti - számolt a Privátbankár.hu a Reuters híre alapján.
Domokos László, 2018. január 11. csütörtök, 15:51
Fotó: AFP

Jelenleg az olasz Ferrero tűnik a legesélyesebb jelöltnek, a források szerint ugyanis a a cég már jó ideje térnyerést fontolgat az amerikai piacon, ennek jegyében tavaly már felvásárolt két amerikai édességgyártót (Ferrara, Fannie May) - írta a portál.

A döntés már a következő napokban megszülethet. A hírek szerint a Ferrero legutóbbi ajánlata már a 2,5 milliárd közelébe került, ezzel megpróbálva előnyt szerezni az amerikai Hershey-vel szemben. A sikeres akvizícióval a Ferrero a harmadik legnagyobb édességgyártóvá válna az Egyesült Államokban, a Mars és a Hershey után.

A Nestlé júniusban jelenttete be, hogy változtat stratégiáján, több új terméket is piacra dob, miközben globális édességgyártói tevékenysége továbbra is megmarad (így például továbbra is kezében marad a KitKat és az Aero).

Kép forrása: Eduardo Soteras / AFP

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarosPifta, 2018.01.11 19:09

Azóta itt a valóság, most olvastam:
" Csak három hónapra elég a víz Fokvárosban
Súlyos vízhiánnyal küzd a Dél-Afrikai köztársaság egyik* fővárosa, Fokváros, illetve Dél-Afrika dél-nyugati csücske...
Amennyiben ez megtörténik, Fokváros lesz a világon az első nagyváros, ami kifogy az ivóvízből, nyilatkozta Anthony Turton, a dél-afrikai Free State Egyetem Környezetmenedzser Központjának professzora...
cikk: https://index.hu/tudomany/2018/01/11/csak_harom_honapra_eleg_vize_van_fokvarosnak/
-----------------------------
És egy másik cikk, ami akár az okokat is mutathatja:
A Nestlé gyakorlatilag átvette a vízellátás irányítását Dél-Afrika, Etiópia és Pakisztán nagy részein, így ezen országok lakói a víz hiányában megbetegszenek és végül meghalnak.
Emlékezzünk a Nestlé egykori igazgatójának megdöbbentő kijelentésére a vízzel kapcsolatban:
" vízzel kapcsolatban felmerül a kérdés, hogy privatizálnunk kell-e a szokásos vízközellátást. (?) Az egyik vélemény szerint, ami szerintem szélsőséges, és amit a civilek képviselnek, a víz közös jog. Vagyis, mint emberi lény, jogod van a vízhez. Ez szélsőséges megoldás. A másik nézőpont szerint a víznek, mint minden más élelmiszernek, piaci értéket kell adnunk."
cikk: https://avilagtitkai.com/articles/view/a-nestle-tobb-millio-liter-vizet-szipolyoz-ki-a-foldbol-es-nem-fizet-erte-majd-eladja-a-vilagnak
-----------------------------------
Tehát igaz, hogy a nestlé emberiség elleni bűntettet követ el.
A pénzért, a gazdagságért életek olt ki.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tarosPifta, 2018.01.11 18:15

Én hosszú évek óta bojkottálom a NESTLÉ termékeit, mert az én szememben egy utolsó szemét cég.
Aki nem ad az én szavamra, olvasson erről cikkeket:
"A világcég nem először keveredik abba a gyanúba, hogy profitja az élőhelyek és erőforrások kizsákmányolásán alapul.
Mindehhez érdekes adalék, hogy a The Desert Sun című kaliforniai magazin nyomozása szerint a cég röpke 27 éve, 1988 óta folytatja engedély nélkül a vízkitermelést a San Bernardino erdő területén. Most az engedély "megújítására" várnak, de addig is évi 524 dollárért (körülbelül 148 ezer forint) cserébe nyugodtan termelhetnek."
cikk: http://ecolounge.hu/nagyvilag/oriasi-botrany-a-nestle-korul
---------------------------
Lehet, hogy a nestlé a felelős a California-i kiszáradásért és tűzvészekért?
.
Ezt figyuzd:
2017. szeptember 21., csütörtök

Botrányos, amit a Nestlé, és más világcégek tesznek. Kifacsarnak minden csepp hasznot a bolygónkból, következmények nélkül?
A Nestlé több millió liter vizet szipolyoz ki a Földből, és nem fizet érte, majd eladja a világnak!
cikk: https://avilagtitkai.com/articles/view/a-nestle-tobb-millio-liter-vizet-szipolyoz-ki-a-foldbol-es-nem-fizet-erte-majd-eladja-a-vilagnak?001
----------------
Ilyen aljas cégnek nem fizetek. Ilyen szemét cégtől nem veszek semmit!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html