A Skoda Transportation közleményében cáfolja a kizárásra egyik okot adó vádat miszerint a cég off-shore státuszú lenne. A Skoda Csehországban adózik, tulajdonosi struktúrája átlátható és ismert, az bárki számára könnyen ellenőrizhető - olvasható közleményben. Az ezzel ellentétes állításokat a vállalat a jó hírnévhez fűződő jogai rontásának tekintik, annak minden jogi következményével együtt.

A BKK-nak a Skoda referenciáival is problémái voltak, amire a gyártó most úgy reagált, hogy az általuk gyártott villamosok nem csupán világszerte, de Magyarországon is ismertek és bizonyították kiváló minőségüket, hiszen például Miskolcra is a cég szállította az új járműveket.

A KDB döntése bizonyítja, hogy Magyarországon a hatóságok érvényt szereznek a magyar és uniós jogszabályok betartásának. Ugyanakkor a Skoda felhívja a figyelmet arra, hogy az Európai Uniós támogatásból finanszírozott tender felhasználási határideje valamint a kitűzött üzembeállítási idő rendkívüli közelsége miatt a továbbiakban egyszerre gyors és jogtisztelő döntésre van szükség. A Skoda kész arra, hogy a BKK-val együttműködve a pályázók közül a legalacsonyabb áron, világszínvonalú villamosokat szállítson Budapestre, amiket 2015-ben már használhatnak a város polgárai - olvasható a közleményben.