Az Apple dollármilliókkal húz le egy tajvani beszállítót

A Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC), a világ legnagyobb szerződéses félvezetőgyártójának tavalyi utolsó negyedévi profitja 0,7 százalékkal nőtt.
Szabó Dániel, 2019. január 20. vasárnap, 11:31
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A cég azt közölte, hogy a december végével záródott három hónapban az adózott eredménye 3,24 milliárd dollár lett, kicsivel nagyobb az elemzők által vártnál. A negyedéves bevétel 10,7 százalékkal, 9,40 milliárd dollárra nőtt, felülmúlta a szakértői várakozásokban szerepelt 9,37 milliárd dollárt.

A TSMC a folyó negyedévre 7,3-7,4 milliárd dollár bevétettel számol, ami jóval elmarad a szakértők által becsült 8,1 milliárd dollártól, és jól jelzi, hogy gondok vannak egyik legnagyobb megrendelője, az Apple új iPhone készülékeinek az eladásával. A tajvani cég bevételének 20 százaléka az Apple cégnek szállított termékek eladásából származik.

A múlt héten a Nikkei Asian Review hírportál azt közölte értesüléseire hivatkozva, hogy az Apple a tervezetthez képest mintegy tíz százalékkal kevesebbet gyárt iPhone készülékeinek új modelljeiből a március végével záródó folyó negyedévben.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK