Vakcina: lépett az Aldi, bónuszt kapnak a beoltott dolgozók Amerikában

Saját oltóközpontokkal várná a munkatársait az amerikai Aldi, a boltláncnál több órányi munkabér jár annak, aki beoltatja magát. Nem a német tulajdonú diszkontlánc az egyetlen, ahol kedvezmények várnak az oltást választó munkatársakra: egy házhoz szállítással foglalkozó cég több mint 7 ezer forintot ad a kollégáinak, ha szabadságot vesznek ki az oltás miatt.
Csernátony Csaba, 2021. január 20. szerda, 07:27
Fotó: Getty Images

Kedvezményeket ad az Aldi az Egyesült Államokban azoknak a dolgozóknak, akik beoltatják magukat a koronavírus ellen: a vakcinát választó munkatársak akár négy óra munkáért járó bért is kaphatnak - írja a Reuters.

A boltláncnak 37 amerikai államban több mint 2 ezer üzlete van, fedezi az oltás adminisztrációjához kapcsolódó költségeket, és oltóközpontokat hoz létre a raktárai és irodái területén. Az Aldi egyébként azon dolgozik, hogy elsőbbséget biztosítson a dolgozóinak. Az Amazon.com és az Uber Technologies szintén azért lobbizzanak, hogy a munkavállalók a lehető leghamarabb kapják meg az oltást.

Több mint 7 ezer forint jár az oltásért

Nem az amerikai Aldi az egyetlen cég, amely támogatja a dolgozóit abban, hogy megkapják az oltást. Az Instacart házhoz szállító cég szerint 25 dollárt, azaz több mint 7400 forintot fizet több mint félmillió munkatársának, ha úgy döntenek, szabadságot vesznek ki a azért, hogy megkaphassák a vakcinát.

A Reuters szerint a vállalatok nagy része egyelőre hallgatott arról, hogy megpróbálnák-e biztosítani az alkalmazottaknak vakcinát, de egyes indiai cégek például már fontolgatják az oltások megvásárlását a munkatársaik számára, amint azok kereskedelmi forgalomba kerülnek.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Alabástrom Jakab, 2021.01.20 10:42

Nahát, az Aldi ellopta a Momentum ötletét, és jutalmazza azt, aki beoltatja magát. :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html