Az MTI-hez csütörtökön eljutatott közlemény adatai szerint a korrigált nyereségmutató viszont javult, a profit 359 millió euróról 387 millió euróra nőtt, miközben a KBC összesített bevétele 2058 millió euróról 1615 millió euróra változott.

Johan Thijs, a KBC csoport vezérigazgatója szerint 2013 utolsó negyedévéhez képest növelték nettó hitelezési bevételeiket és stabil volt a hitelállomány volumene. A vezérigazgató szerint az idei első negyedévet szerény gazdasági növekedés, alacsony kamatok és alacsony infláció jellemezték Európában, de a csoportnak sikerült jól kezdenie az évet.

A KBC stratégiája továbbra is az, hogy banki biztosítási termékekre koncentrál Belgiumban, Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon és Bulgáriában. A KBC tőkeellátottsága magas, májusban a Moody's hitelminősítő "A2" kategóriára javította a KBC Bank és "A3" kategóriára a KBC csoport hosszú távú besorolását.

A KBC csoporton belül az első negyedévben a belgiumi egységnek 351 millió euró, a csehországi egységnek 138 millió euró volt a korrigált nettó nyeresége. A nemzetközi egységnél (ahová Magyarország is tartozik) 26 millió euró, a központi adminisztratív egységnél 75 millió euró volt a korrigált nettó veszteség.