Duplázott a Bayer

Éves összehasonlításban több mint duplájára nőtt a német Bayer AG gyógyászati és vegyipari vállalat profitja a tavalyi utolsó negyedévben részben a devizaárfolyamok kedvező alakulására.
MTI-Eco, 2016. február 25. csütörtök, 13:42
Fotó: Reuters

A december végéig tartó három hónapban 613 millió euró adózott eredményt ért el a cég, szemben az egy évvel korábbi 224 millió euróval. A Dow Jones által megkérdezett elemzők kisebb profitra, 595 millió euróra számítottak.

Az elemzők által inkább figyelemmel kísért kamatfizetés, adózás, értékcsökkenési leírás és az amortizáció előtti nyereség (EBITDA) 4 százalékkal 1,9 milliárd euróra emelkedett a tavalyi utolsó negyedévben. Ez kisebb a szakértői várakozások átlagában szerepelt 2,03 milliárd eurónál. A Bayer negyedéves árbevétele éves összevetésben 4,9 százalékkal 11,32 milliárd euróra emelkedett.

A cég azzal számol, hogy az idei árbevétele több mint 47 milliárd euró lesz a tavalyi 46,32 milliárd euró után. Az EBITDA-eredményét pedig a tavalyi 10,27 milliárd euróról idén egy számjegyű mértékben tervezi növelni.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK