Elárasztja az országot a kínai áru

A kormány és a logisztikai szakma összefogásának eredményeként az elmúlt hónapokban 40 vonat és mintegy 1400 konténernyi áru érkezett Kínából Magyarországra, és az előrejelzések alapján ez a forgalom jelentősen nőhet - mondta Bíró Koppány Ajtony, a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének (MLSZKSZ) főtitkára kedden az M1-en.
Szepesi Anita, 2017. augusztus 1. kedd, 16:48
Fotó: AFP

Kifejtette, hogy Magyarország válhat az Európába érkező kínai áruforgalom egyik elosztóbázisává. Hozzátette, hogy a szektorban több régiós ország versenyzik, Magyarország legnagyobb konkurense Lengyelország, amely Oroszországon keresztül rengeteg kínai árut hoz Európába, de Szlovákia és Csehország is erős versenytárs - írta az MTI.

A szakember szerint a versenyben értéknövelő szolgáltatásokkal, például gördülékeny vámkezeléssel állhat helyt Magyarország.

Megjegyezte, hogy jelenleg minden kínai konténeres áru Budapestre érkezik, de az előrejelzések szerint akkora forgalomnövekedés várható, hogy a vidéki kombiterminálokat is be kell majd vonni a forgalomkezelésbe.

HOZZÁSZÓLÁSOK