A szlovének egycsapásra sikerült, ami a magyaroknak 10 évébe telt

Most először kaptak Michelin-csillagos besorolást a szlovén éttermek: összesen öt hely kapott egy, egy pedig két csillagot.
Domokos László, 2020. június 17. szerda, 15:06
Fotó: Stocksnap - Képünk illusztráció.

Ana Rost, a Hisa Franko étterem séfjét 2017-ben a világ legjobb női konyhafőnökének választották.

A most kiosztott hét csillag soknak számít, mivel a Michelin Guide most először tesztelte az ottani éttermeket. A Michelin Guide korábban nem vizsgálta a szlovén gasztronómiát, de éppen Ana Ros miatt döntött úgy, hogy a következő regionális kalauzt Szlovéniáról adják ki  - írta az MTI.

Egy-egy csillagot kapott a Radovljica melletti Vila Podvin, a Maribor melletti Hisa Denk, a ljubljanai Atelje, a vipavai Pri Lojzetu és a Nova Gorica-i Dam.

Kilenc szlovén étterem Bib Gourmand minősítést kapott, 37-et pedig Michelin-tányérral tüntettek ki, ezt olyan éttermek kapják, amelyek egyedi választékkal rendelkeznek.

Szlovénia kétségkívül a világ legkiválóbb kulináris célpontjai között van, a tehetséges és kreatív szakácsainak köszönhetően, akik napról napra kivételesebb ételeket készítenek - mondta Gwendal Poullennec, a Michelin Guide nemzetközi igazgatója.

A mostani bejelentés súlyát növeli, hogy Szlovéniában már nemcsak a fővárosban vannak Michelin-csillagos helyek, mint Magyarországon, hanem a többségük kisebb vidéki helyszíneken található.

Ráadásul a magyaroknak tíz évükbe tellett, hogy hat étterem összesen hét csillagon osztozzon - ez most a szlovéneknek elsőre sikerült. A 2019-es állapot alapján két csillagja van az Onyxnak, míg a tavaly az egy csillagot megtartotta a Costes, a Costes Downtown és a Borkonyha, míg új csillagot kapott a
Babel és a Stand.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2020.06.17 17:23

"A szlovének egycsapásra sikerült, ami a magyaroknak 10 évébe telt" - ez milyen magyar helyesírás?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html