Ezt fogadjunk, nem tudja a Volkswagenről!

Berlin "hírhedt", üzembe helyezési engedélyre váró repterén parkolnak a dízelbotrányt kirobbantó Volkswagen új, környezetvédelmi engedélyre váró modelljei a Handelsblatt beszámolója szerint.
Dzindzisz Sztefan, 2018. június 27. szerda, 11:41
Fotó: AFP

Egymásra talált a kínos németországi hírek két legfőbb forrása az új berlini reptérberuházás és Volkswagen. Az új berlini reptérberuházás (BER) a műszaki baklövések, az elszabadult költségek, a költségvetési pénzek elherdálásának és a korrupció szimbólumaként vált hírhedtté Németországban - írja az MTI.

A Volkswagen renoméját pedig a dízelbotrány rendítette meg. És éppen a dízelbotrány lett a kiváltó oka annak, hogy az idén szeptembertől már csak a valós közlekedési körülményeket a korábbinál jobban modellező WLTP (Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure) teszten átment típusokat lehet forgalomba helyezni Európában.

A Volkswagen már meg is kezdte a szigorúbb követelményeknek eleget tévő új modellek gyártását, ezek azonban még az illetékes hivatal, a Kraftfahrt-Bundesamt (KBA) típusengedélyére várnak. És amint azt a konszern szóvivője megerősítette, a Volkswagen az új berlini repülőtéren bérelt helyet az új modellek parkolására, de erre a célra használják saját tesztpályájukat is a Wolfsburg melletti Ehra-Lessinben. (A Mercedes lett Trump első áldozata - a cég is aggódik.)

A konszern szóvivője szerint úgy 200-250 ezres készlet halmozódhat fel az új modellekből mire megkapják a KBA engedélyét.

A fotó forrása: Fred Dufour/AFP

HOZZÁSZÓLÁSOK