Az adózás előtti nyereség éves szinten 52 százalékkal esett és 1,07 milliárd dollár volt 2014. október-decemberében. Az üzemi eredmény 1,45 milliárd dollár volt 31 százalékos csökkenés után, a bevétel 2 százalékkal mérséklődött és 10,87 milliárd dollár lett.

A szénsavas üdítőitalok eladásai 1 százalékkal, a szénsavmentes üdítőitaloké 2 százalékkal nőttek 2014 negyedik negyedévében. A vállalatnál zajló szerkezeti átalakítások és az amerikai dollár árfolyamváltozása más nemzetközi devizákkal szemben viszont rontott a negyedéves eredményen.

A Coca-Cola negyedéves jelentése szerint 2015 az átalakulásról fog szólni számukra, ahogy igyekeznek megvalósítani költségcsökkentő programjukat. A devizapiaci árfolyamváltozások idén is kedvezőtlenül érinthetik a céget.

A vállalat részvényenkénti nyeresége 17 cent lett 2014 utolsó negyedévében, de a korrigált, egyszeri tételektől megtisztított részvényenkénti nyereség 44 cent volt. A Thomson Reuters által megkérdezett elemzők 42 centes korrigált részvényenkénti nyereséget vártak, ezért a Coca-Cola részvényárfolyama 4,12 százalékkal nőtt kedd délután a tőzsdén kívüli forgalomban.

A Coca-Cola Co. januárban jelentette be, hogy költségcsökkentési programja részeként búcsút vesz legkevesebb 1600 irodai alkalmazottjától. A világ legnagyobb üdítőital-gyártója 1600-1800 alkalmazottól válhat meg a cég főhadiszállásán, illetve - Kuba és Észak-Korea kivételével - a világ minden országában lévő érdekeltségeinél. Az elbocsátások részei az októberben bejelentett megtakarítási tervnek, amelyben hárommilliárd dollárral akarják lefaragni a Coca-Cola kiadásait. A programot 2019-ig akarják végrehajtani. A drákói intézkedéseket azt követően jelentették be, hogy a cég a lanyha világszintű eladások miatt tavaly ősszel kénytelen volt profit warningot kiadni.