Felrobbant egy 30 ezer tonnás bioüzemanyag-tartály Brazíliában

Robbanás történt és kigyulladt szombaton egy bioüzemanyagot előállító gyár egyik tárolója Brazíliában – számolt be a helyi média.
Szabó Zsuzsanna, 2019. augusztus 11. vasárnap, 09:25
Fotó: Getty Images - Ricardo Funari/Brazil Photos/LightRocket via Getty Images

A Globo televíziónak a tűzoltóktól kapott értesülései szerint a Sao Paolo szövetségi államban lévő Nova Indepedencia településen egy 30 ezer tonnás tartály áll lángokban, amelyben etanol van - írja a 24.hu az MTI-re hivatkozva.

A helyszínre 18 tűzoltóegység vonult ki, hogy lokalizálja a lángokat, és megakadályozzák a tűz tovaterjedését a többi tartályra.

A lángokat csak speciális habbal lehet megfékezni. Ilyen hab híján a katasztrófavédelmi szolgálat szerint több napba is beletelhet, amíg a tartályban elég az ott tárolt üzemanyag.

A gyár sajtórészlegének tájékoztatása szerint nincsenek áldozatai a robbanásnak, amelynek okait egyelőre még vizsgálják.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

terabit, 2019.08.11 10:40

Nekem valamiért úgy tűnik az internet nem tud az esetről. Fura a 30000tonnás tartály is, kissé nagynak tűnik, ráadásul az ethanol maga nem robban, csak a gőze oxigénnel keveredve.
30000 tonna etanolt meg nem fog eloltani dupla annyi tűzoltó sem ha a tartály kinyílt a robbanástól...

Nem lehetetlen, de kacsának tűnik...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html