Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Legalább 400 millió zloty (32 milliárd forint) becsült vagyonnal kell annak rendelkeznie, aki fel akar kerülni a leggazdagabb lengyelek 100-as listájára (A 100 leggazdagabb kiadvány szerint Magyarországon ehhez 9,8 milliárd forintos becsült vagyon is elég - a szerk.)

Az idén az első helyen Zygmunt Solorz áll, aki 28 éve rendszeresen fent van a listán, de sosem volt még a vezető helyen. Vagyonát a Wprost 10,8 milliárd zlotyra becsüli (Ez 864 milliárd forint - Csányi Sándor OTP-vezér 310 milliárddal vezeti a magyar 100-as listát.)

A második helyre a legtitokzatosabb lengyel milliárdos, Tomasz Biernacki került, a Dino üzletlánc tulajdonosa. Vagyonát 9,8 milliárd zlotyra tartják.

Az első három közé a dobogóra került még Piotr Szulczewski, a Wish applikáció alkotója. A hetilap 7,9 milliárd zlotyra becsüli vagyonát. A tavalyi nyertes, Michal Solowowovnak 7,2 milliárdja van, ezzel a negyedik lett idén.

Eközben az utca embere rávetette magát a gyémántra: mind a befektetési drágakövek, mind az gyémántékszerek egyre jobban eladhatók Lengyelországban, amin a válság sem változtatott - írta a Rzeczpospolita. Ennél a terméknél nem annyira sikeres az online értékesítés, főleg az ékszereknél. Lengyelországban azonban most csúcson jár ezek vétele. Csak januárhoz képest a gyémántok eladása a vészhelyzet első hónapjában 90 százalékkal nőtt, miután gyémánt a befektetés, a megtakarítás egyik legvonzóbb formája lett.