Az Eni új, mozambiki gázlelőhelyek (Mamba South 2 és Coral 2) felfedezését jelentette be a Mamba Complex határain belül, így a régió nyílt tengeri telepének gázkészletét már kéttrillió köbméterre becsülik, amit az elvégzett lehatároló fúrások is alátámasztanak. A 4300 méter mélységet is elérő Mamba South 2 naponta közel négymillió köbméter gázt képes termelni, míg a 4725 méter mély Coral 2 is hasonló mennyiségű, jó minőségű gáz kinyerésére alkalmas. Az Eni jelenleg további vizsgálatokat tervez, továbbá legalább még 2 lehatároló fúrással kívánja kiértékelni a Mamba Complex készleteiben rejlő lehetőségeket.

Az olasz cégcsoport és Mozambik együttműködésének távalti terveiről Paolo Scaroni, az Eni vezérigazgatója és Armando Guebuza elnök egyeztetett. A tárgyaláson az LNG (cseppfolyósított földgáz) export létesítmények fejlesztésével megvalósuló gázkészletek jövőbeni értékesítéséről, a helyi gázszolgáltatás és villamosenergia termelésről, az Eni helyi képzési és fenntarthatósági kezdeményezéseiről és az ország infrastruktúra fejlesztéseiről is szó esett.

A helyi földgázkészletek összehangolt fejlesztése érdekében az Eni előszerződést köt a mozambiki Anadarko társasággal, továbbá azt tervezik, hogy szárazföldi LNG cseppfolyósító üzemeket létesítenek közösen az észak-mozambiki Cabo Delgado tartomány területén.

A nyílt tengeri fúrások mellett az Eni újrakezdi szárazföldi kutatófúrásait is Líbiában, ahol a Sirte-medencében, Bengázitól 300 km-re délre fekvő kút 14 500 méter mélységében  fog új olajmezőt feltérképezni. A munkálatok az első lépését jelentik annak a projektnek, amelynek keretében az Eni líbiai tevékenységeinek helyreállítását célozta meg. Az olasz cégcsoport volt az első nemzetközi vállalat, amelyik a Mellitah Oil & Gas közreműködésével 2011 szeptemberében, a polgárháború kitörését követő hetedik hónapban újraindította líbiai termelését Abu Attifel mezőn.

Paolo Scaroni Ali Zidan líbiai miniszterelnökkel és Abdelbari Al-Arusiand olajminiszterrel is tárgyalásokat folytat többek között a következő 10 év új kutatási tevékenységeiről, valamint közös fejlesztésekről a helyi nemzeti olajtársasággal.