A Maggi leveskocka és a Kit Kat csokiszelet gyártója egészségügyi kutató részlegében egyre  nagyobb súlyt helyez az élelmiszerek és a  tudomány kapcsolatának vizsgálatára annak érdekében, hogy kielégítse az idősödő népesség  gyógytáplálékok iránti növekvő igényét. Tavaly februárban a Nestlé bejelentette, hogy megveszi az amerikai Pamlab vállalatot, amelyik a dibéteszes perifériás neuropátiában, demenciában és depresszióban szenvedő betegeknek, valamint a veszélyeztetett terheseknek gyárt élelmiszereket. Az ügyletet követően a Nestlé érdekeltséget szerzett az amerikai Accera vállalatban is, a cég gyógytápszert gyárt az Alzheimer kórban szenvedőknek.

A CDI ipari mennyiségben állít elő sejtterápiás kutatásokhoz alkalmas emberi sejteket. A Nestlé a CDI által biztosított agy és májsejteken fogja vizsgálni a tápanyagok hatásait.

A WSJ már korábban beszámolt róla, hogy a Nestlé sejtkutatások során fogja tanulmányozni az élelmiszerben található tápanyagok hatásait, és javított tápanyagtartalmú italokat és egyéb élelmiszereket fejleszt.