Hatalmas lelépési bónusz a bukott vezérnek

Növelte amúgy is hatalmas lelépési bónuszát a korábbi Nokia-vezérigazgató.
Index.hu, 2014. május 1. csütörtök, 16:33
Fotó: Reuters

Eddig sem tetszett a finneknek, hogy a Nokia korábbi vezérigazgatója, Stephen Elop hatalmas végkielégítést kap, és most még több okuk lesz fortyogni: az összeg nagyjából 30 százalékkal nagyobbra nőtt, 24,2 millió euróra. Ennek nagy részét Elop Nokia-részvényekben kapja meg, amelynek nőtt az értéke, miután a vállalat eladta mobilgyártó üzletágát a Microsoftnak.

Stephen Elop volt az első külföldi a Nokia élén, 2010 szeptemberében vette át a vezérigazgatói posztot. A kanadai (egyébként a Microsofttól érkező) üzletember igyekezett gatyába rázni a céget, de az egyre csak növelte lemaradását az okostelefonok piacán, ahol az Apple és a Samsung áll az élen. 2010 és 2013 között felére csökkent a Nokia részvényárfolyama - írja az Index.

A mobilgyártást tavaly 5,44 milliárd euróért adták el a Microsoftnak, az ügyletet múlt héten zárták le. Elop bónuszának 70 százalékát a Microsoft fizette ki.

Képünkön Steve Ballmer Microsoft vezérigazgató és Stephen Elop, a Nokia volt vezérigazgatója (balra)

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

TrombiJoe, 2014.05.02 14:34

Tehát beállok a Microsofthoz, kiképeznek, aztán felvesz a Nokia, ott felére csökkentem a cég értékét, félpénzért megveszi az egészet a volt munkaadóm a Microsoft, és egyből elindul vissza fel az árfolyam, ez növeli a részvénybónuszom értékét 30%-kal.Ezért Kapok - nem börtönt - hanem 24,2 millió eurót. Nooormális?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html