A norvég távközlési cég szerdán közölte, hogy a kamat- és adófizetés, amortizáció és egyéb tételek előtti nyereség (kiigazított EBITDA) 11,8 milliárd norvég koronára (382 milliárd forint) emelkedett az egy évvel korábbi 10,6 milliárdról. A részvényesekre jutó nettó eredmény 2,2 milliárd korona volt.

A Telenor Norvégia második legnagyobb vállalata, Európa és Ázsia 12 országában 178 millió ügyfelet szolgál ki. Részvényének árfolyama tavaly 38 százalékkal emelkedett.

A Telenor azt is bejelentette, hogy a következő három évben a szolgáltatások automatizálása és az átfedések felszámolása révén mintegy 6000 fővel csökkenti az alkalmazottak számát. A vállalat már tavaly 2600 munkahelyet számolt fel. A cég 2017 végén 29 700 embert foglalkoztatott.

A céggel kapcsolatban a múlt héten több hír jelent meg, hogy kivonulhat Magyarországról. Később a vállalat megerősítette, hogy önkéntes és kötelezettség nélküli ajánlatot kapott kelet-közép-európai operációjára, amelyhez a Telenor magyar, bolgár, szerb és montenegrói cége tartozik.

A fotó forrása: Napi.hu/Napi Gazdaság.