Horogra akadt az első Uber-sofőr

Máris lekapcsoltak egy Uber-sofőrt a rendőrök, elvették a rendszámát - írja a HVG.hu a Hallotaxi.hu-ra hivatkozva.
Napi.hu, 2016. február 20. szombat, 10:00
Fotó: Napi.hu

A portál emlékeztet, hogy pénteken lépett életbe az a kormányrendelet, amely lehetővé teszi, hogy a taxisokkal szemben támasztott személyi és tárgyi feltételeket be nem tartó Uber-sofőrök gépkocsijáról levegyék a rendőrök a rendszámot, a gépkocsit pedig kivonják a forgalomból.

A BKK Taxi szakterület ellenőrei próbaútra mentek egy Uber-sofőrrel, akit a IX. kerületi Mester utcához hívtak. Amikor az autó odaért, az applikáció levonta az ellenőrök bankszámlájáról a viteldíjat, így megvalósult és bizonyítottá vált a díj ellenében történő személyszállítás.

A rendőrök ezután intézkedtek, megállapították, hogy taxiszolgáltatásról volt szó, de a sofőrnek nem volt ehhez igazolványa, engedélye és a jármű sem felelt meg az előírásoknak, ezért bevonták a z autó forgalmi engedélyét, levetették és elvették a rendszámot, majd egy hazáig szóló útvonalengedélyt adtak a sofőrnek. A sofőr ellen eljárás indul, melynek során bírságot szabhatnak ki rá, és csak ennek megfizetése után kaphatja vissza a rendszámot.

Kedden Fónagy János közlekedési államtitkár még arról beszélt, hogy márciustól lépne életbe az Uber elleni rendelet, de utóbb kiderült, hogy azt már február 11-én meghozták és pénteken hatályba is lépett.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

magyarmertkel, 2016.02.20 19:00

@na4: Nem értettél meg. Ha ugyanazok lesznek a kötelezettségei mint most a taxisoknak, akkor mennyivel lesz olcsóbb?? Semennyivel.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2016.02.20 18:45

Ezzel nem állítják meg az Ubert. Az utasok fogják eldönteni, hogy kivel utaznak és nem a taxisok, és senem a politikusok. Én már döntöttem: Uber.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

magyarmertkel, 2016.02.20 13:12

Valamelyik nap volt azt hiszem a Népszabadságban egy jó cikk erről. Valójában arról van szó hogy ezek a közvetítéssel foglalkozó cégek zsebre teszik a 20 %-ot de nem nagyon csinálnak érte semmit. Leginkább nem adóznak. A velük szerződőket alkalmazotti jogokkal szerződtetik, valójában minden felelősséget rájuk tolnak, mintha vállalkozó lenne. Egyre kevesebb bérért. Rászabadítanak Budapestre 2000 sofőrt, ezzel a taxisokat tönkre teszik. Nem lesz taxi. Meg egy idő után uber sem, mert ha vállalni kell az összes felelősséget, ezek a beugró emberek nem fogják csinálni. Főleg annyi pénzért amennyi a legális munkavégzés esetén maradni fog a zsebükben.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html