Kemény lépést jelentett be az Angry Birds gazdája

Az Angry Birds játékról híressé vált Rovio Entertainment Ltd. finn játékfejlesztő visszafogta elnökének és alelnökének a bérét azután, hogy a cég a bevételeinek csökkenésére számít az idén - írja az MTI.
K. Kiss Gergely, 2018. március 27. kedd, 14:07
Fotó: Napi.hu

Mika Ihamuotila vállalati elnök havi bére 12 ezer euróról 9500 euróra csökkent, Kaj Hed alelnöké pedig, aki egyben a Rovio legnagyobb résztulajdonosa, 10 ezer euróról 7500 euróra. A többi vezető vállalatirányító bére nem változott, havi 5 ezer euró maradt.

A helsinki értéktőzsdére szeptemberben bevezetett Rovio árfolyama februárban csaknem 50 százalékkal zuhant, miután a cég bejelentette: idei bevételei csökkenhetnek a tavalyi 55 százalékos emelkedés után az ágazatban tapasztalható egyre nagyobb verseny és az emiatt növekvő költségek miatt.

A múlt héten közölték, hogy Wilhelm Taht, a Rovio játékágazatért felelős vezetője "személyes okokra" hivatkozva azonnali hatállyal távozott a cégtől. A Rovio piaci tőkeértéke mintegy 380 millió euró, kedden 13 óra körül a helsinki értéktőzsdén 1,6 százalékos pluszban állt az árfolyama.

HOZZÁSZÓLÁSOK