Kínai kézbe kerülhet a Fiat

Kína egyik vezető járműgyártója szemet vetett a Fiat Chrysler Automobiles (FCA) olasz-amerikai autógyártó konszernre a Reuters értesülései szerint.
Dzindzisz Sztefan, 2017. augusztus 21. hétfő, 10:31
Fotó: Napi.hu

A brit hírügynökség két, az ügyet jól ismerő forrásból is úgy értesült, hogy a kínai Great Wall Motor találkozót kért a FCA-tól, és ajánlatot készül tenni vagy az egész konszernre vagy annak egy részére. A tárgyalások magánjellegűek, így a Reuters nem nevezhette meg forrásait. Egyelőre a Great Wall és az FCA sem kommentálta a hírt - írja az MTI.

Az Automotive News című amerikai ágazati hetilap hétfőn ugyancsak arról számolt be, hogy a Great Wall kapcsolatba lépett az FCA-val, és annak két legsikeresebb márkája, a Jeep és a Ram iránt érdeklődik. (Együttműködik a Fiat és a BMW.)

Az Automotive News a kínai vállalat elnöke, Vang Feng-jing egy e-mailjét nevezte meg az értesülés forrásaként. A Great Wall Motor Kína legnagyobb utcai terepjáró (SUV) és platós terepjáró (pickup) gyártója.

A Fiat Chrysler a világ hetedik legnagyobb autógyártója, és már hosszabb ideje keres partnert.

Az FCA árfolyama 3,55 százalékos pluszban, 11,08 eurón állt hétfő délelőtt a milánói tőzsdén, míg a Great Wall 2,95 százalékos nyereségben zárt Sanghajban.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rotaryfun, 2017.08.26 12:53

A minősége alapján oda is való.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html