Kiszáll a napenergiából a Siemens

Leépíti napenergia tevékenységi körét a német Siemens elektronikai és gépipari konszern, mivel az üzletág nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket - közölte a cég hétfőn Münchenben.
MTI-Eco, 2012. október 22. hétfő, 11:46
Fotó: Napi.hu

A Siemens megújítható energia üzletágában a továbbiakban szél- és vízenergiai berendezések gyártására és fejlesztésére összpontosít. A Siemens értékesíti a 2009-ben 284 millió euróért felvásárolt izraeli Solel napkollektor gyártó vállalatot is.

Peter Löscher vezérigazgató egyúttal egy kétéves takarékossági programot is bejelentett hétfőn, amelynek keretében a Siemens összes üzletágát vizsgálat alá veszi nyereségességi szempontból.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

RealMan, 2012.10.22 21:11

Jujjjjujjjjj, ez már jelent valamit. Ha megnézem az utolsó 5 évben mennyien építettek le ebben az iparágban, akkor azt kell mondanom, a kínaiakkal senki nem tud lépést tartani napelem terén, az ő áraik sokkal alacsonyabbak. Igaz a napelemük sem annyira jó
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html