Klímavédelem: ezt vállalták az óriáscégek

A világ már csaknem 90 óriáscége vállalt kötelezettséget arra, hogy csökkenti vagy megszünteti az üvegházhatású gázok kibocsátását.
Szepesi Anita, 2019. szeptember 22. vasárnap, 14:28
Fotó: Getty Images

Ezt az ENSZ hétfői klímacsúcsa előtt jelentette be az üzleti körök és civil szervezetek által júniusban elindított We Mean Business kezdeményezés. Az első hónapban 28 cég csatlakozott a klímavédő kezdeményezéshez, amelynek jelenleg 87 vállalat a tagja, együttes piaci értékük meghaladja a 2300 milliárd dollárt.

A csatlakozott vállalatok közül az MTI beszámolója szerint néhány, például a Nestlé svájci élelmiszeripari, a Saint-Gobain francia építőanyag-gyártó és az ugyancsak francia L'Oreal kozmetikai cég azt vállalta, hogy 2050-re nettó nullára csökkentik szén-dioxid-kibocsátásukat.

Mások arra tettek ígéretet, hogy a 2015-ös párizsi klímaegyezményt és az abban meghatározott legfeljebb 1,5 Celsius-fokos globális hőmérséklet-emelkedést szem előtt tartva alakítják kibocsátásukat. Ebbe a vállalati körbe tartozik például a Nokia finn távközlési cég, a Danone francia élelmiszeripari vállalat és az AstraZeneca brit gyógyszergyártó.

A We Mean Business kezdeményezéshez egyelőre elsősorban európai, továbbá észak-amerikai és ázsiai vállalatok csatlakoztak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2019.09.22 18:23

Hogy fogják majd egyszer verni a fejüket a falba. A klímaváltozást u.i. nem a CO2 kibocsátás okozza, hanem asztronómiai okai vannak. Mindig is volt, van és lesz is, nem mi okozzuk. Jópáran csődbe mennek majd, és azok maradnak majd talpon, akik nem ülnek fel a hisztinek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html