Komoly bajba került a magyar milliárdos cége

Az utóbbi két évben 46 milliárd forint veszteséget mutatott ki Demján Sándor nagyvállalkozó lottócége. A sikersztorinak indult orosz kalandból mára a romeltakarítás maradt - írta a Világgazdaság.
Napi.hu, 2016. szeptember 26. hétfő, 11:12
Fotó: Napi.hu

Antali Károly került a Demján Sándor nagyvállalkozó orosz lottóbizniszét menedzselő Orglot Magyarország Befektetési Zrt. igazgatóságába - számolt be a lap. Antali válságmenedzserként ismert, korábban olyan feladatokkal birkózott, mint a dunaújvárosi vasmű rendbetétele.

Az Orglot Magyarország nagy reményekkel indult 2008-ban: az orosz Orglot lottótársaságban megvásárolta a többségi pakettet a Gazprombank-csoporttól, és az állami szervezésű orosz lottójáték, a goszlotó újjáélesztésével próbálkozott. A terv az volt, hogy az orosz állammal közösen "megdolgozzák" a szerencsejáték-piacot, ehhez 60 ezer fogadóhelyet állítanak fel. A Demján-érdekeltségek bőven invesztáltak a projektbe, a - közvetlenül az Euroinvest Zrt. és a Polus Investments Ltd. tulajdonában álló - Orglot Magyarország tőkéjét az elmúlt években 48 milliárd forintra pumpálták fel. Az MFB Zrt. is hozzájárult az orosz szerencsejáték-piaci terjeszkedéshez annak idején, 25 milliárd forint egyedi elbírálású hitellel.

A nagyszabású üzlet azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket - fogalmazott Antali a Világgazdaság érdeklődésére.

Az Orglot mérlegei beszédesek: 51 milliárd forintnyi eszközt mutatott ki a társaság az évtized elején, 2014, 2015-ben pedig ehhez fogható veszteség szerepel a mérlegében. Az egykori befektetések leírását jelzi a brutális, összesen 46 milliárd forintos veszteség. Az Orglot az elmúlt öt évben csak egyszer mutatott ki nyereséget, akkor is mindössze 144 millió forintot.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ezvan, 2016.09.26 16:06

Majd szóljanak, ha éhezni fog és elkezdem sajnálni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html