Komoly döntést hozott a Volkswagen - ezt a dolgozók is megérzik

A Volkswagen azt tervezi, hogy augusztus és szeptember között ideiglenesen heti 1-2 napra felfüggeszti a termelést wolfsburgi gyárában, amely egyben legnagyobb üzeme is a világon - írta a Portfolio az Automotive News Europe-ra hivatkozva.
Domokos Erika, 2018. június 27. szerda, 06:20
Fotó: Napi.hu

A lépésre azért van szükség, mert az autógyártónak a vártnál nehezebben megy a felkészülés az üzemanyag-fogyasztási és a károsanyag-kibocsátási értékek megállapítására szolgáló új nemzetközi szabványra (WLTP) - olvasható a portálon.

A Volkswagen márka esetében több mint 200 modellvariációt kell nagyon rövid idő alatt levizsgáztatni és engedélyeztetni - mondta korábban Herbert Diess, a VW-csoport vezérigazgatója. (Közösen fejlesztene két autóipari óriás - ezt a cikket olvasta?)

Kizárólag olyan modelleket fognak gyártani, amelyek átestek már a szükséges vizsgálatokon, míg a járműveket csak az után kezdik el kiszállítani, hogy azok megszerezték a szükséges engedélyeket. Korábban úgy számoltak, hogy nagyon sok autót kell majd a lassú engedélyezési folyamat miatt ideiglenesen tárolniuk és leállásokat is be kell ütemezniük annak érdekében, hogy az elfekvő autók száma ne emelkedjen túlságosan magasra - írta a Portfolio.

A kép forrása: VW Media

HOZZÁSZÓLÁSOK