Koronavírus: eleshet az egyik európai autógyár

Heteken beül leállhat a Fiat Chrysler egyik gyára, mert hiányozni fognak fontos alkatrészek, amelyek Kínából érkeznek - írja a Portfolio.hu.
Szabó Zsuzsanna, 2020. február 7. péntek, 13:03
Fotó: AFP

A portál szerintFiat Chrysler arra figyelmeztetett, hogy az egyik európai gyárában a termelés leállítására kényszerülhet heteken belül, miután kulcsfontosságú, kínai alkatrészek fognak hiányozni a gyártáshoz. Kínában a koronavírus miatt állt le vagy akadozik a termelés számos tartományban, így pedig megszakadnak a beszállítói láncok, nem érkeznek meg a termékek előállításához szükséges alkatrészek a világ számos pontjára.

A Fiat Chrysler az első vállalat, amely közölte, hogy európai gyárának a termelését veszélyezteti és állíthatja le a koronavírus hatása. Mike Manley vezérigazgató a Financil Timesnak arról beszélt, hogy négy beszállítóra van hatással a kínai termelés leállása. Az egyik beszállító kritikusan fontos alkatrészeket szállít az egyik európai gyárába. A meg nem nevezett európai gyár leállására 2-4 héten belül sor kerülhet.

Vuhanban - a koronavírus gócpontjában - található több autógyár fontos beszállítója is, így amennyiben nem javul a helyzet Kínában, több autógyár is bajba kerülhet - jegyzi meg a Portfolio.hu.

HOZZÁSZÓLÁSOK