Váratlan adatot közölt a Morgan Stanley

Harmadával csökkent a Morgan Stanley amerikai bankcsoport nyeresége az első negyedévben, miután a koronavírus-járvány visszavetette tanácsadói és vagyonkezelési szolgáltatását.
Szepesi Anita, 2020. április 16. csütörtök, 15:42
Fotó: Reuters

A világ egyik vezető pénzügyi szolgáltatója, a hatodik legnagyobb amerikai bank csütörtökön kiadott gyorsjelentésében közölte, hogy nettó bevétele 9 milliárd 487 millió dollár volt a március 31-én végződött három hónapban, éves összehasonlításban 8 százalékkal csökkent.

Az adózott eredmény 1 milliárd 698 millió dollárt tett ki, 30 százalékkal esett vissza az egy évvel korábbihoz képest az MTI szerint.

A részvényesekre jutó nyereség 1 milliárd 590 millió dollár volt, 2019 első negyedévéhez képest 32 százalékkal csökkent. Az egy részvényre jutó nyereség hígított értéke 99 centet tett ki, szemben az egy évvel korábbi 1 dollár 33 centtel.

Elemzők 10,29 milliárd dolláros bevétel mellett 1,14 dolláros nyereségre számítottak az első negyedévről.

James P. Gorman, a New York-i székhelyű pénzügyi szolgáltató elnök-vezérigazgatója az eredményeket kommentálva rámutatott: az utóbbi két hónapban a pénzügyi világválság óta nem látott mértéket öltött a piaci volatilitás, bizonytalanság és aggodalom a koronavírus-járvány következtében. Még korai megjósolni, hogy miként alakul a helyzet, de a Morgan Stanley a körülményekhez képest jól teljesített az első negyedévben. A technológiai és infrastrukturális befektetéseknek köszönhetően a Morgan Stanley ki tudta szolgálni ügyfeleit szerte a világban úgy, hogy munkavállalóinak több mint 90 százaléka otthonról dolgozott.

A New York-i tőzsdén a nyitás előtti elektronikus kereskedésben több mint 1 százalékkal csökkent a Morgan Stanley árfolyama a vártnál gyengébb gyorsjelentés hatására. Szerdán 3,66 százalékos mínuszban, 38,40 dolláron zárt az árfolyam, ami 18,33 százalékkal marad el az egy évvel korábbi szinttől.

HOZZÁSZÓLÁSOK