Külföldön vesz bankot Demján Sándor

Új befektetőtől kapott friss tőkét Lettország hetedik legnagyobb hitelintézete, a korábban tőkehiánnyal küzdő Norvik Banka AS. A Bloomberg beszámolója szerint a befektető nem más, mint a magyar Demján Sándor.
portfolio.hu, 2012. október 24. szerda, 16:28
Fotó: Napi.hu

Demján Sándor, aki a régiós ingatlanfejlesztési piac aktív szereplője és a magyarországi Gránit Bank többségi tulajdonosa, ezúttal a lett Norvik Bankába fektetett 5 millió eurót. Emellett kész arra, hogy további pénzzel szálljon be a társaságba - közölte a lett pénzügyi felügyelet.

A Pietiek.com kedden arról számolt be, hogy a felügyelet tőkeemelésre szólította fel a Norvikot, amit egy hónapon belül kell végrehajtania. A felügyelet júniusban korlátozó intézkedést tett a bank hitelezési tevékenységére, és felülvizsgálat alá vette a társaságot - írta a lap.

A Norvik közölte: 11,6 millió euró összegben tőkét emelt, és a tőkeemelésben a magyar Demján Sándor egyik cége is részt vett. A bank tegnapi közleményében azonban még nem szerepelt az 5 millió eurós összeg, és az sem, hogy más forrásokból is kapott volna tőkét a társaság.

HOZZÁSZÓLÁSOK