Lemondatták a Forma-1 vezérét

A német Auto Motor und Sport úgy értesült, hogy lemondatták posztjától az Forma-1 vezérigazgatóját, Bernie Ecclestone-t. Ezt a 86 éves milliárdos üzletember ismerte el a lapnak. Helyét Chase Carey veszi át.
Index.hu, Napi.hu, 2017. január 23. hétfő, 22:52
Fotó: MTI/EPA

A BBC szerint az amerikai Liberty Media Group lezárta 8 milliárd dolláros tranzakcióját a Forma-1 átvételére és a vezérigazgatói posztjáról elmozdította a 86 éves milliárdos üzletembert, aki közel 40 évig irányította a sportágat. Autosport úgy tudja, kedden jelentik be Ecclestone távozását és az utódlását is.

Ecclestone a német lapnak elismerte, hogy leváltották és a helyét Chase Carey vette át. Carey-re ezzel kettős feladat hárult, hiszen a Forma-1 elnöke és vezérigazgatója is jelenleg - tette hozzá. Úgy tudni, hogy az F1-et felvásárló cég tiszteletbeli elnöki pozíciót ajánlott a távozó Ecclestone-nak, miután szeretnék megtartani az igazgatótanácsban, de azt még nem tudni, hogy rábólint-e a felkérésre.

A tervei kapcsán csak annyit árult el, hogy csendesebb napok elé néz, és mivel több ideje lesz, talán még több futamra el tud majd menni, azt viszont nem tartja valószínűnek, hogy a Motorsport Világtanácsban megtarthassa a helyét.

Ecclestone leváltásával 40 éves korszak ér véget a Forma-1-ben, a 2017-es szezonban ugyanis már nem ő irányítja a motorsport csúcsát. Hosszabb távon a feladatainak egy részét állítólag az a Sean Bratches veheti át, aki korábban az ESPN csatorna üzleti részét vitte, ő felelhetne az F1 marketing- és médiaügyeiért, illetve szponzorációs kérdésekért. A sportágat belülről érintő dolgokat a korábbi Ferrari- és Mercedes-főnök Ross Brawnra bíznák. Kedden várhatóan Chase Carey feladatkörét is pontosítja majd a Liberty - írja az Index.

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK