Kocsmát nyitna a Lidl

Betörne a vendéglátóiparba a Lidl: a szupermarketlánc kocsmával egészítené ki az egyik észak-írországi boltját, a vásárlók egy sörre is betérhetnek a bevásárlás után.
Csernátony Csaba, 2020. március 17. kedd, 06:40
Fotó: Buksza / Csernátony Csaba

A bevásárlást tenné érdekesebbé, kényelmesebbé a Lidl: a boltlánc ugyanis kocsmát - pubot - nyitna az egyik észak-írországi üzlete mellett, hogy a vásárlást letudva egy sörrel lazíthassanak az emberek - írja a brit Metro.

A Lidl a északír fővárosban, Belfast közelében kért építési engedélyt a pubhoz, amely az ottani üzlet mellett lesz, külön bejárattal. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az italok milyen árban lesznek, illetve, hogy a Lidl-üzletekből ismert alkoholmárkák megtalálhatóak lesznek a bárrészlegben is.

Auchanos sörfőzde

Nem a Lidl az első boltlánc, amely több fronton is igyekszik újdonságot - például kocsmát - bevetni a vásárlók elcsábítása érdekében. A Buksza (a Napi.hu szerkesztőségi blogja) korábban már írt arról, hogy az Auchan luxemburgi üzlete a vendéglátást is felvetette a palettára.

Az ominózus Auchanban van többek között van üvegházas fűszerbázis, friss, organikus alapanyagokat felhasználó pékség, gyerekeknek kialakított játszótér, edzőterem, amelyet a munkatársak és a vevők is használhatnak. Továbbá egy sörfőzdét, éttermet és borozót magában foglaló részleg is elérhető.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

DrNemoda, 2020.03.17 08:40

A jó kereskedő a közösség irányába nyit ..... ezeréves recept. Ez persze ott kezdődik, hogy ha sokan állnak sorban, akkor nyitni kell egy további pénztárat. Ahogyan a Lidl-ben ezt meg is teszik (néha az Aldiban is, a Tescoban vagy a CBA-ban soha).
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html