Logisztikai központ is épül a kecskeméti Mercedes gyár mellett

A tervek szerint két éven belül 200 új munkahelyet teremt az a logisztikai központ, amelyet zöldmezős beruházás keretében a kecskeméti Mercedes gyár tőszomszédságában valósít meg a MAPI Zrt. és a Duvenbeck IMMO Logisztikai Kft. – tudatta kedden a két vállalkozás közleményben.
MTI-Eco, 2011. augusztus 2. kedd, 17:39
Fotó:

A tájékoztató szerint a társaságok a 14 ezer négyzetméteren megvalósuló logisztikai központ felépítésére 250 millió forint értékű állami és európai uniós pályázati támogatást nyertek el a napokban. Ez a forrás a beruházás 720 millió forintos költségvetésű első lépcsőjéhez nyújt segítséget. Ennek keretében a közvetlenül a Daimler gyára mellé települő Duvenbeck IMMO Logisztikai Kft. felépít egy több mint 5800 négyzetméter hasznos alapterületű csarnokot Kecskeméten. A fejlesztés része a működéshez szükséges alapinfrastruktúra kialakítása is.

A tervek szerint két éven belül megközelítőleg 200 dolgozót foglalkoztató logisztikai központ célja az autógyár szállítmányozási igényeinek kiszolgálása.

Hároméves szerződést kötöttünk a Mercedesszel a gyár raktározási és alkatrész-beszállítási feladatainak ellátására - mondta el a Duvenbeck magyar képviseletének vezetője, Kórusz Attila. Jelezte: munkájukat most kezdték Magyarországon, és aktívan jelen szeretnének lenni a belföldi piacon.

A csarnokot 2011. szeptember 1-jén adják át, majd 2012. december 31-ig további 9000 négyzetméternyi raktárkapacitással fogják bővíteni. Addig is a beruházás következő szakaszában közel 621 milliós eszközbeszerzésre készülnek, amelyhez - szintén a MAPI közreműködésével - mintegy 100 millió forint értékű uniós támogatásra pályáznak majd.

Az év végéig hetven alkalmazottat vesznek fel, de két éven belül szándékaik szerint további százharminc munkahelyet teremt a társaság - tette hozzá az irányító.

A projektben partnercégként résztvevő MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt. 2003-ban alakult, 100 százalékban magyar magántulajdonban van, jelenleg az ország egyik jelentős fejlesztési tanácsadó vállalkozása. A több mint 40 szakértőt foglalkoztató társaság az elmúlt 8 évben 100 milliárd forint támogatás lehívásához segítette hozzá megbízóit, hazai vállalkozásokat és önkormányzatokat. Aktív tagja számos magyar és nemzetközi kitekintésű szervezetnek, és rendszeresen kap tanácsadói felkéréseket a projektfinanszírozásban és -megvalósításban közreműködő intézményektől.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

RealMan, 2011.08.02 17:43

Mi lesz ott, fegyverraktár?..mert az autóba belebuknak...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html