Magyar bíróság: összetéveszthetők a Buzz és a Wizz szavak

Másodfokon is eltiltotta a Ryanairt a bíróság attól, hogy Magyarországon használja a Buzz márkanevet, mert az összetéveszthető a versenytárs Wizz Air elnevezésével.
Domokos Erika, 2020. szeptember 9. szerda, 17:15
Fotó: Napi.hu

A Fővárosi Ítélőtábla helyben hagyta az első fokon eljáró bíróság ideiglenes intézkedést elrendelő végzését, amelyben már eltiltották a név használatától a Ryanairt - közölte az egykor magyar alapítású diszkont légitársaság szerdán az MTI-vel.

Mivel a végzés egyelőre ideiglenes intézkedésről szól, a Wizz Air pert indított, hogy véglegesen lezárja az ügyet, hogy a Buzz márkanevet jogerősen se lehessen használni a magyar piacon - legalábbis ebben reménykedik a Wizz Air.

A Ryanair 2019 őszén adta át a budapesti bázis üzemeltetését a lengyel leányvállalatának, a Ryanair Sun pedig Buzz márkanév alatt üzemeltetné a járatokat. Ez ellen kért ideiglenes intézkedést a Wizz Air, mert azt sérelmezte, hogy a két elnevezés összetéveszthető, ez pedig sérti a Wizz védjegyének hírnevét. Első fokon a bíróság a Wizz Airnek adott igazat, de a Ryanair fellebbezett.

HOZZÁSZÓLÁSOK