Megkapta első hivatalos engedélyeit a Gazprom a Török Áramlatra

Megkapta első hivatalos engedélyeit a Gazprom a török hatóságoktól a Török Áramlat gázvezeték-építési projekt beindítására - közölte az orosz gázipari vállalat.
MTI, 2016. szeptember 7. szerda, 18:28
Fotó: Reuters

Megállapodással zárultak a múlt heti megbeszélések Alekszej Miller, az orosz gázipari vállalat vezérigazgatója és Berat Albayrak török energiaügyi miniszter között. A felek abban állapodtak meg, hogy gyorsan lezárják a projekt megkezdéséhez szükséges előkészítő folyamatot. Az engedélyek kiadása jó hír a Gazprom számára. A lépés mutatja a török fél érdekeltségét a projektben és lefekteti a tényleges építkezés alapjait - idézi a közlemény Alekszej Millert.

Az orosz államfő 2014. december elején Ankarában jelentette be, hogy Oroszország eláll a Déli Áramlat gázvezeték megépítésétől, és Törökország felé viszi az orosz gázt. Januárban ki is jelölték a Török Áramlat nevet viselő, évi 63 milliárd köbméter kapacitású gázvezeték útvonalát.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

joekiss, 2016.09.07 19:37

Az utóbbi években ez már annyiszor változott (megépül, nem épül, nem ott épül), hogy fenntartással kell kezelni az ilyen híreket. Majd 8-10 év múlva kiderül, hogy lesz-e gázvezeték. Addig a törökök meg az oroszok még vagy 4-5-ször jól összevesznek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html